Çikolatalı muzlu borcam pastası nasıl yapılır? Kolay püf noktası...

Borcam pastası çay saatlerinize, davetlerinize farklı bir soluk katacak. Bilindik tariflere benzemeyen yumuşacık keki ve nefis soslarıyla borcam pastası denemeye değer. İşte, çikolatalı muzlu borcam pastası tarifi...

Çikolatalı muzlu borcam pastası nasıl yapılır? Kolay püf noktası...
Çikolatalı muzlu borcam pastası nasıl yapılır? Kolay püf noktası...
GİRİŞ 09.01.2018 17:17 GÜNCELLEME 10.01.2018 08:49

Borcam pastası ister meyveli isterseniz de çikolatalı alternatifleriyle damaklarınızı şenlendirecek. Altta yumuşacık pandispanya, üzerinde nefis krema, üzerinde bir kat petibör ve en üstüne çikolata sosuyla lezzet katlarının tadına varabilirsiniz. Peki, borcam pastası nasıl yapılır? Evlerimizin vazgeçilmez malzemesi borcam ile harikalar yaratabileceğiniz borcam pastası tarifi sizlerle. İşte, Çikolatalı Muzlu Borcam Pastası Tarifi...

ÇİKOLATALI MUZLU BORCAM PASTASI TARİFİ

Malzemeler:

Pandispanya için;

2 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

1 vanilya ve 1 kabartma tozu

1. 5 su bardağı un

Muhallebi katı için;

2,5 su bardağı süt

1 kahve fincanı toz şeker

yarım su bardağı mısır nişastası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

1 paket süt kreması

Arasına koymak için;

yarım paket kadar petibör büsküvi

2 adet muz

Çikolata sosu için;

1 kutu süt kreması

2 paket çikolata ( 150 gr )

Hazırlanışı

Pastayı hazırlamaya öncelikle muhallebiden başlıyor. Süt, şeker ve nişastayı tencereye alın sertleşene kadar pişirin. Muhallebi henüz sıcakken krem şantiyi (toz halde), vanilya ve tereyağını ekleyin iyice karıştırın. Son olarak da süt kremasını ekleyip mümkünse mikser ile çırpın ve kenara bırakın.

Daha sonra pastanın kekini hazırlamaya koyulun. 2 yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Şekerin eridiğine emin olduğunuz vakit sütü ekleyin ve bu sefer tahta kaşık yahut spatula yardımı ile karıştırın. Belirtilen miktarda unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Tekrar spatula yardımıyla unu hamura yedirin. 

Yağlanmış kare borcama hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk civarı pişirin. Piştiğine emin olduğunuz kek henüz sıcakken muhallebiyi üzerinde dökün. Sonra üzerinde hiç yer kalmayacak şekilde bisküvileri dizin.

Bisküvilerin üzerine dilimlediğiniz muzları bisküvilerin üzerine dizin. Finalde çikolatayla bombayı patlatın. Süt kremasını küçük bir kaba alın yanlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtın. Daha sonra kaynamasına ramak kala çikolataları ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu da pastanın en üzerinde gezdirin.

Pastayı bir süre dolapta bekletin ki kendine gelebilsin. Üzerinde son olarak hindistan cevizi, fındık tozu vs. serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama