Yüzdeki lekeler nasıl geçer? Evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler

Çoğu zaman güneşe maruz kalınması nedeniyle ortaya çıkan yüz lekeleri özellikle ilerleyen yaşlarda rahatsız edici görüntülere neden olabiliyor. Güneşe çıkarken önlem alınmazsa lekelerden kurtulmak da zorlaşıyor. Peki, cilt lekeleri nasıl geçer? İşte, cilt lekeleri için evde uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler...

Yüzdeki lekeler nasıl geçer? Evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler
Yüzdeki lekeler nasıl geçer? Evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler
GİRİŞ 23.11.2019 12:38 GÜNCELLEME 23.11.2019 12:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yüzde oluşan lekeler; güneş, kimyasal içeren makyaj malzemeleri, akne izleri, cildin yeterince temizlenmemesi ve daha birçok nedene bağlanabilir. Cilt lekelerini daha oluşmadan önlemek mümkündür. Bunun için ilk adım güneşe çıkmadan evvel yaz kış güneş kremi ile cildi korumaya almaktır. Çıplak şekilde güneşe maruz kalan cilt ilerleyen yaşlarda lekelenir ve bu durum kalıcı hale gelir. Peki, cilt lekelerinden kurtulmak mümkün mü? Cilt lekeleri nasıl geçer? İşte, cilt lekeleri için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemler...

YÜZDEKİ LEKELER NEDEN OLUR?

 

Cilt lekeleri genellikle yüzdeki renk değişimleri olarak görülür. Yüzün belli bölgelerinde toplanan melanin pigmentleri koyu bir renk verir. Cilt lekeleri şu nedenlere bağlanabilir; Güneş kremi olmadan uzun süre güneşe maruz kalmak, genetik özelliklerin cilt lekelenmelerine elverişli olması, kimyasal içerikli ilaç ya da kozmetiklerin kullanılması, doğal olmayan yollarla bronzlaşmaya çalışmak gibi. 

CİLT LEKELERİ NASIL GEÇER? 

Cilt lekelerinden kurtulmak için pek çok çözüm yolu tercih edilebilir. Kimyasal peelingler bu çözüm yollarından biridir. Ancak cildi tahrişe meylettirir. Yüzde kızarıklık, soyulma ve birçok dermatolojik soruna yol açabilir. Diğer bir çözüm yolu lazerdir. Birçok kadının tercih ettiği lazer yöntemi  cildin üst tabakası soyularak alttaki sorunsuz deri ortaya çıkarılabiliyor. Aynı şekilde bu yöntem de ciltte kızarıklığa neden olabiliyor.

Bir diğer yöntem Mezoterapi uygulamasında; derinin altına vitaminler enjekte ediliyor ve cilt altındaki hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Bu sayede cildin altına verilen leke giderici, yenileyici maddeler lekelerin giderilmesine yardım eder. Bunların yanında leke çıkarıcı kremler ya da vitamin takviyeleri kullanılan yöntemler arasında. 

YÜZDE ÇIKAN LEKELERE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Ciltte leke çıkmasını önlemek en kesin çözüm olsa da lekelere engel olamasanız da birkaç doğal alternatifle onlara veda edebilirsiniz. En bilinen yöntemlerden biri sivilce ve aknelere de kullanılan elma sirkesidir. Pamuğa damlattığınız elma sirkesini lekelere sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Bunun yanında leke oluşumuna engel olmak için düzenli olarak güneş kremi kullanmalı ve bol su içmeye özen göstermelisiniz. 

BALLI LEKE KREMİ

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 adet limonun suyu

  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Cam bir kaseye 1 yemek kaşığı bal, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu koyun ve krem kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Karışımın kıvamına göre malzemeleri artırabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı her akşam lekeli bölgeye uygulayın. Bu karışımı ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.

MAYDANOZ VE LİMONLU LEKE KÜRÜ

  • yarım demet maydanoz

  • bir adet limonun suyu

Yarım demet maydanozu yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın, bir cezve ya da küçük bir tencerede bir su bardağı kaynayan suyun içine atın, 10 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra içine bir adet limonun suyunu ekleyin kapaklı bir cam kavanozda saklayarak her gün pamukla lekeli bölgeye sürün.

LEKE GİDERİCİ MASKE 

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • Yarım tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu)

  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Maskenin tüm malzemelerini bir fırça ile cildinize uygulayın. Cildiniz limon sayesinde biraz gerilebilir ve hafifçe sızlayabilir. Bu durum geçicidir. Fakat cildinizde herhangi bir farklı hassasiyet söz konusu ise maskeyi uygulamamanızı tavsiye ederiz. Maske cildinizde 20 dk. kadar durduktan sonra parmaklarınızın yardımı ile maskeyi cildinizden ovalayarak çıkarın. Ardından cildinizi ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa olmak şartı ile tekrar uygulayabilirsiniz. Bu maske yağlı ve karma cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Kuru ciltli kişiler uygulamak istiyorlarsa maske uyguladıktan sonra cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirmeniz önerilmektedir. 

YORUMLAR 15
  • ezhel 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yüzümdeki lekeler geçmiyoo lütfen bişey söyleyin yardım edin kurtulmak istiyorum bunlardan
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna kendinizi yormayın öncelikle ben 2016 beri savaşıyorum leke ile azaldı ama geçmiyor devamlı güneş kremi kullanın ve leke ile yaşamayı öğrenin sadece kendinizi üzersiniz umarım çözüm bulursunuz ben İstanbul’da gitmediğim özel dr kalmadı lazer diyorlar sürekli çözümü yok yani
    Cevapla
  • Sureyya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuzumun bazi bolgelri karardi bi kremden dolayi nasil duzeltecem yardim lutfen
    Cevapla
  • Gülsüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Cilt beyazlatma jeli kullan
    Cevapla
  • turkmengyzy 3 yıl önce Şikayet Et
    Efendim dr bendede yuz lekeleri var. Bunlary denedim ama birturli gecmiyo. Ben shoyle maske denemek istiyom. Dish majumi ile siyah cay veya aloe krem uchusini karishdirasam ne olur :)
    Cevapla
  • Gülsüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Aleovera çiceginin jelini denemelisin
    Cevapla
  • merrve 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah ecer simfiq denicem
    Cevapla
  • Melis 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçiyo
    Cevapla
  • merve 4 yıl önce Şikayet Et
    Lekeler limon ve yogurtla geçer mi
    Cevapla
  • Dr canan tuna 4 yıl önce Şikayet Et
    Elbette
    Cevapla
  • meloo 4 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir