Sünnetin bilinmeyen faydaları..

Sünnetin bilinen faydalarına ilaveten, bilim dünyası, yeni bir faydasını daha öğrenmiş oldu geçtiğimiz günlerde.

Sünnetin bilinmeyen faydaları..
Sünnetin bilinmeyen faydaları..
GİRİŞ 12.05.2009 10:05 GÜNCELLEME 12.05.2009 10:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sünnetin bilinen faydalarına ilaveten, bilim dünyası, yeni bir faydasını daha öğrenmiş oldu geçtiğimiz günlerde.

HZ. Peygamber’den miras kalan bir sünnet olarak, erkek çocuklarının sünnet edilmesinin sağlık bakımından oldukça yararlı olduğu uzunca zamandır bilinmektedir. Meselâ, sünnetsizlerde sünnet derisi ile kamış başı arasında ‘smegna’ ismi verilen bir salgı birikir. Bu birikim ise mikropların da işe karışmasıyla çok acı veren iltihaplara yol açabilmektedir. Ayrıca, sünnet olmuş erkeklerin hemen hiçbirinin penis kanserine yakalanmadıkları kanıtlanmıştır.

Bazen de sünnet derilerinde darlık olur. Bu durum, ameliyatla giderilmediği, yani bildiğimiz ‘sünnet’ ameliyesi gerçekleşmediği takdirde, peniste ‘fimosiz’ dediğimiz bir rahatsızlık ortaya çıkarır. Bu da penis sertleşmesi veya idrar boşalımı esnasında acı duyulmasına sebep olur.

Diğer taraftan, sünnetli erkeklerde penisin kıyafetlere sürtünmesi sonucunda hassasiyetinin giderek azaldığı, böylece sünnetin erkeklerin korkulu rüyası olan erken boşalma gibi bir problemin de ortadan kalkmasını sağladığı bilinmektedir.

Sünnetin bilinen bu faydalarına ilaveten, bilim dünyası, yeni bir faydasını daha öğrenmiş oldu geçtiğimiz günlerde. Dünyaca ünlü Amerikan tıp dergisi...

Yazının devamı için..

YORUMLAR 6
  • sultanım erdogan 14 yıl önce Şikayet Et
    sünnet. bu haberi yeni okudum efendimiz dogarken sünnet olmuş şekilde dogdu allahcc tarafından bizede sünnet olarak kaddı bu konuyu yayınlarsanız iyi olur inş insanlar bilmiyo..
    Cevapla
  • Turgut KURUL 14 yıl önce Şikayet Et
    3. Peygamberimizin sünnet olduğunu nereden çıkarıyoruz, bir düşünelim: 1- Peygamberimiz görev gelmeden önce 40 yaşından önce geleneklere uyularak büyükleri tarafından sünnet edilmişse bile peygamber olduktan sonra, sanki İslam emriymiş gibi tüm müslümanlara bunu önermesi düşünülemez bile. Çünkü Kur'anda yok böyle bir şey. Onun görevi sadece ve sadece Kur'anı tebliğden ibarettir. 2-Her biri namus timsali olan Peygamberin hanımlarının da bunu bildirmesi mümkün değildir.
    Cevapla
  • Turgut KURUL 14 yıl önce Şikayet Et
    2. Sünnet olma geleneği islam dinine, sonradan müslüman olan ancak kendi geleneklerinide İslama katan yahudiler tarafından sokulmuştur. Peygamberimizin sünnet olduğuna dair hiç bir somut kanıt yoktur. Olamazda. Erkek ve kadında sünnet olayı, meshep imamları tarafından uydurularak peygamberimize karşı yapılan iftiralardan sadece biridir. Bir Peygamberin, Allah'ın yarattığı bir canlıyı kusurlu görerek değiştirmeye kalkışması mümkün değildir !..
    Cevapla
  • Turgut KURUL 14 yıl önce Şikayet Et
    1. Hastalık nedeniyle her organımız ameliyatla alınır. Diğer organlar korunmuş olur. Eğer sünnet derisi hastalığa neden oluyorsa(pislik nedeniyle) o deride alınır. Ancaak; bunu İslam dininin bir farzı gibi dayatmak, Allah'ın yaratma sanatında kusur aramak demektir. Yani bizim ısrarla kesmemize ve bu hatayı(haşa) düzeltmemize(!) rağmen Allah genede hatalı yaratmaya devam ediyor öylemi?. Yakın zamana kadar kızlarıda sünnet ediyordu bu meshepçiler. Rezilliklerini tüm dünya görünce vaz geçtiler.
    Cevapla
  • Tolga Tercan 7 yıl önce Şikayet Et
    uzun zamandır bu konu üzerine araştırma yaptım.Dediğiniz gibi somut bir kanıt gerçekten yok.Amacımız gerçek ve dogru birşekilde müslümanlığı yaşamak ise bilinçlenelim ön yargılı değil gerçekçi müslüman olalım.Turgut bey paylaşmlarınız için tşkler. 8 aylık bir araştırmam sonucu yazdıklarınızın hepsinin dogrulugunu gördüm
    Cevapla
  • Hilmi meydanaçar 8 yıl önce Şikayet Et
    Altında başka şeyler aramaya gerek yok farz ya da sünnet ne fark eder. Zararı kanıtlanmışsa İslam dininin temeli temizlikse bunun altında başka bir şey aramak niye Afrikada kadınlara yapılan sünnet benim için birşey ifade etmiyor sorumlusu islam alemi değil. Sünnet Allahttttt'ta cc kusur aramak değil. Saç sakalı neden kesiyoruz oda vücudumuzda oluşan büyüyen bir parça ya da neden elbise giyiyoruz o da doğuştan verilmemiş. Allah cc bizi insan olarak özel yaratmış akıl vermiş. Kimseyi üzmeden zarar vermeden aklını kullan yaşa olay bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?