Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe

Azerbaycan ve Ermenistan hattında yaşanan çatışmalarda Ermenistan ordusu Azerbaycan ordusundan büyük darbe aldı.

GİRİŞ 07.08.2014 12:19 GÜNCELLEME 07.08.2014 13:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Azerbaycan APA Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklaradayandırdığı bilgilere göre, Azerbaycan sınırları içindeki Dağlık Karabağ’da son çıkan çatışmalarda 47 Ermeni askeri Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından öldürüldü. Çatışmalarda 100’ün üzerinde Ermeni askerinin de yaralandığı bildirildi. Habere göre, 20 yıldır süren ateşkese rağmen Ermenistan Ordusu’nun Azerbaycan mevkilerine yeniden saldırması ve ateşkesi ihlal etmesi sonucu Dağlık Karabağ’daki çatışmalar yeniden alevlendi. Ermenistan ordusunun ateşkes ihlaline Azerbaycan ordusundan sert karşılık geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan gelen bilgiler Azerbaycan Ordusu’nun kontrolünü elinde tuttuğu cephe hattındaki Silahlı Kuvvetleri üst düzey alarma geçirdiği yönünde.

Aliyev’den Cephe Hattındaki Askerlere Ziyaret

Cephedeki Azerbaycan askerlerini dün ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Ordusu ile çıkan çatışmalarda büyük kahramanlık göstermiş askerleri ödüllendirdi ve Ermenistan tarafının büyük kayıplar verdiğini teyid etti. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, güvenlik gerekçesini öne sürerek kayıplara ilişkin kesin bir bilgi vermekten kaçındı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Azerbaycan ordusunun en modern silahlarla temin edildiğini ve Ermenistan tarafından bundan sonra gelebilecek her türlü provokasyona gereken cevabın verileceğini belirtti. Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresindeki 7 ilçe (rayon) Ermenistan tarafından 20 yıldır işgal altında bulunuyor. Konuyla ilişkin sürdürülen barış görüşmeleri henüz bir sonuç vermedi.

YORUMLAR 8
  • Yunis Esedzade 8 yıl önce Şikayet Et
    Saolun kardeslerim. Gün gelicek Türkiye ve Azerbeycan halklari türk intikami nasil olur düsmanlarina bildiricek. Yasasin 1 millet 2 devlet Azerbeycan Türkiye
    Cevapla
  • Yunis Esedzade 8 yıl önce Şikayet Et
    Saolun kardeslerim. Gün gelicek Türkiye ve Azerbeycan halklari türk intikami nasil olur düsmanlarina bildiricek. Yasasin 1 millet 2 devlet Azerbeycan Türkiye
    Cevapla
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    2 bayrak tek millet. Azari kardeşlerim, atanızın intikamını alın, kefereye acımayın! bu fırsat daha ele geçmez. Fırsattan istifade Karabağ'ı da geri alın, geçmişteki katliamların hesabını da sorun.
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    bordo bereli gönderelim. türkiye gizliden bordo berelileri göndersin azerbaycan´a destek ücün.. karabag baris harekati..isgalci ermenileri karabag´dan atmaliyiz..
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    vur azeri kardeş. bu imansızlar ancak korkudan anlar .. atanı atamı, kardeşimi vuranı vur ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü