Kosova hükümeti Karadağ sınırında geri adım attı

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Hükümet adına Karadağ ile Sınır Anlaşması’nın onaylanmasını geri aldı.

Kosova hükümeti Karadağ sınırında geri adım attı
Kosova hükümeti Karadağ sınırında geri adım attı
GİRİŞ 01.09.2016 17:18 GÜNCELLEME 01.09.2016 17:18

Karadağ ile Sınır Anlaşması’nın oylanması şartlarının mevcut olmadığını belirten Başbakan Isa Mustafa, "Başbakan olarak ben, Karadağ ile Sınır Anlaşması’nın oylanması şartlarının mevcut olmadığını düşünüyorum ve Hükümet, Sınır Anlaşması’nın oylanmasını gündem sırasından geri alıyorum" dedi.

Bu yasa tasarısının geri alınmasının, gözden geçirilmeyeceği ve bununla ilgili müzakerelerin yapılmayacağı anlamına gelmediğini söyleyen Mustafa, anlaşmanın daha müsait şartlarda tekrar gündeme getirileceğini açıkladı.

Bundandır Başbakan Isa Mustafa’nın talebi üzerine Meclis, Karadağ ile Sınır Anlaşması’nı gündem sırasından ileri bir tarihe aldı.

Bu arada muhalefet milletvekilleri, Sınır Anlaşması’nın gündem sırasından geri alınmasıyla ilgili Hükümet’ten ek açıklamaların yapılmasını talep etmeyi sürdürürken Nisma partisi Başkanı Fatmir Limaj, Meclis Başkanı Veseli’den oturuma katılan milletvekillerin kesin sayısının bilinmesini istedi.

Muhalefet üyeleri anlaşmanın oylanmasını isterken iktidardan anlamanın imzalanması için yeteri oy sayısı sağlanmadığını itiraf etmesini istedi.

VETVENDOSJE: HALKIN ZAFERİ

Sınır Anlaşması yasasının gündemden çıkarılması ardından Vetvendosje Hareketi Başkanı Visar Ymeri,  dışarı çıkarak sokakta bekleyen protestoculara katıldı.
Ymeri,  Hükümetin anlaşmayı geri çekmesini mecburi ettiren bu direnişleri için protestoculara teşekkür etti.
Ymeri, “Kriminel Hükümetin bu teslimi halkın ve binlerce vatandaşın zaferidir ve  bir yıldan bu yana yaptığımız fedakarlığın zaferidir. Bu,   ülkeyi “Pronto” şebekesinden  korumakta angaje olan vatandaşlar ve aktivistlerin zaferidir” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı