Güney Kıbrıs'ta panik: Duyan bankaya koştu

Güney Kıbrıs'ta bankalarda bulunan yatırımlardan vergi alınacak haberi Kıbrıslı Rumları tedirgin etti. Yatırımlarının bir bölümünün kesileceğini duyan binlerce Rum, paralarının geri alabilmek için bankalara akın etti.

Güney Kıbrıs'ta panik: Duyan bankaya koştu
Güney Kıbrıs'ta panik: Duyan bankaya koştu
GİRİŞ 17.03.2013 16:36 GÜNCELLEME 17.03.2013 16:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bankalardaki mevduatlarının kesilmesini istemeyen Rumlar, tüm çabalarına rağmen hesaplarının bir bölümünü bloke edilmekten kurtaramadı.

Rum Alithia gazetesi, tıraşlanma haberinin duyulmasının ardından dün binlerce Kıbrıslı Rum'un çekebildikleri kadar çok para çekmek amacıyla bankamatiklere akın ettiklerini, ancak birçoğunun elleri boş döndüklerini yazdı.

Gazete, bankamatiklerden para çekebilenlerin hali hazırda hesaplarındaki mevduatta tıraşlanması öngörülen miktarının bloke edildiğini gördüklerini, birçok kişinin ise bankamatiklerde para kalmaması sebebiyle evlerine elleri boş döndüklerini belirtti.

Birçok kişinin ise dün yaşadıkları yerlerdeki kooperatif bankalarına giderek mevduatlarını çekmek istediklerini ancak banka sistemlerinin çalışmadığını aktaran aynı gazete, bir süre sonra sistemler çalışmaya başlayınca ise tıraşlanacak miktarın bloke edildiğini gördüklerini vurguladı.

Bu durumun parasını çekmek isteyenlerin tepkisine yol açtığını da belirten gazete, olayı protesto etmek isteyen bir kişinin Limasol'da bir bankanın önünü buldozeriyle kapattığını duyurdu.

Habere göre söz konusu şahıs, "yetkililerin vatandaşların yatırımlarının güvende olduğu açıklamalarıyla kandırdığını, bu durumu protesto için söz konusu eylemi gerçekleştirdiğini" açıkladı.

Gazete ayrıca, dün Rum Başkanlık Sarayı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik bir gurubun da Euro Grubu toplantısında alınan kararları protesto ettiklerini yazdı.

Ellerinde panolarla başkanlık sarayının önünde toplanan ve bir süre trafiğin de aksamasına sebep olan grup mevduatların tıraşlanmasını protesto etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    haaa şöyle. neoldu ab ye girince cennete girmiş gibi aklı sıra kutlama yapılıyordu Rabbim büyük işde herşey bir anda tepe taklak oldu :) akp önderliğinde Türkiye büyüyor zenginliyor yükselirken ab ve yardakçılarıda batıyor :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!