Netanyahu'dan Obama'ya İran mesajı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin nükleer silah elde etme yolunda İran'ı engelleyeceğine kesinlikle emin olduğunu söyledi.

Netanyahu'dan Obama'ya İran mesajı
Netanyahu'dan Obama'ya İran mesajı
GİRİŞ 20.03.2013 21:50 GÜNCELLEME 20.03.2013 21:50

ABD başkanı Barack Obama ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, Obama'ya İran konusunda güvendiklerini ifade etti. İsrail başbakanı bunula birlikte, en yakın müttefiki de olsa güvenliklerini başka bir ülkeye emanet edemeyeceklerini de dile getirdi. İran'ın, karar vermesi durumunda, 1 yıl içinde nükleer silah geliştirebileceğini söyleyen Netanyahu, müzakereler devam ederken askeri tehdidin de ihmal edilmemesini istedi.

Barack Obama da İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunun diplomatik yollarla çözülmesi için hâlâ vakit olduğunu ifade etti fakat yüne de tüm seçeneklerin masada bulunduğu tehdidini tekrarladı. Obama, İran'ın nükleer silah elde etmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Askeri tehdit konusunda her ülkenin kendi kararını alacağını ifade eden Obama, "İsrail, ABD'den farklı bir şekilde konumlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu arada İsrail Başbakanı Netanyahu, Obama'nın ziyaretinin Ortadoğu barış görüşmelerinin yeniden başlaması için yeni bir sayfa açılmasına yardımcı olacağını ümit ettiğini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti içinde neler oluyor?
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek