Kıbrıs Başbakanı istifa etti

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu istifasını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu.

Kıbrıs Başbakanı istifa etti
Kıbrıs Başbakanı istifa etti
GİRİŞ 03.07.2015 14:37 GÜNCELLEME 03.07.2015 14:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saat 11.30 sıralarında KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Özkan Yorgancıoğlu, Ağustos 2013'de kurulan hükümetin istifasını verdi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, parti içinde yeni bir oluşuma gidildiğini ifade ederek, yeni bir hükümet kurulmasına imkan tanımak adına istifasını sunduğunu belirtti.

Hizmetlerinden dolayı Başbakan Yorgancıoğlu'na teşekkür eden Akıncı, “Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek hizmet verenlere toplum teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek. Ben size 2 yıla yakın süre yürüttüğünüz Başbakanlık görevi nedeniyle verdiğiniz hizmetler nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da başarılar diliyorum" dedi.

Parti liderleri ile görüşeceklerini belirten Akıncı, “Daha sonra mecliste çoğunluğu sağlayabilecek olan bir milletvekiline bu görevi vereceğiz. Teamüller vardır bu teamüllere uygun hareket edeceğimiz tabiidir. Temennim bu yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesi. Boşlukta bırakılmamasıdır. Sizden de ricam yeni hükümet oluşana kadar görevi sürdürmek olacaktır. Daha sonrasında da yeni hükümet usulüne göre görevi devralıp yürütecektir. Tekrar başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yeni hükümet kurma çalışmaları için CTP yetkili kurullarınca seçilen Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'ya görevi vermesi bekleniyor.

CTP heyeti bugün ikinci tur koalisyon görüşmeleri için sabah saatlerinde gittiği UBP'nin ardından öğleden sonra saat 15.30'da da DP'yi ziyaret edecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi oluşturulmalı.kktc de türkiyenin eyaleti sayılmalıdır.bırakın rumlarla anlaşmayı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu