Atatürk KKTC’de törenlerle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yıl dönümünde KKTC’de törenlerle anıldı.

Atatürk KKTC’de törenlerle anıldı
Atatürk KKTC’de törenlerle anıldı
GİRİŞ 10.11.2015 17:07 GÜNCELLEME 10.11.2015 17:07

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılı dolayısıyla KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da amma töreni düzenlendi. İlk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda düzenlendi.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi adına Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasi parti, dernek, kurum ve kuruluş temsilcileri ve diğer bazı yetkililer katıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesi ile devam etti. Törende KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’un Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

MUSTAFA AKINCI: İLKE VE DEVRİMLERİNİ...

Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıl dönümü dolayısıyla, KKTC’nin diğer ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi. KKTC’de 10 Kasım nedeni ile bayraklar yarıya indirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında seni bir kez daha saygı ile anıyoruz. İlke ve devrimlerini gönülden benimsemiş bir halk olarak çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürümekte, hızla değişen ve gelişen dünyamızda geri kalmamak için uğraş vermekteyiz. Sağlamaya çalıştığımız adil bir çözümde ve içinde yer alacağımız Avrupa ailesinde ancak ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir varlık olarak tutunabileceğimizin farkındayız. Bu yöndeki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu inançla aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı