Osmanlı camisine saldıran şahıs tutuklandı

Rum Kesimi'nde restore edilmekte olan Osmanlı camisinin duvarlarını yıktığı iddia edilen şahıs tutuklandı.

Osmanlı camisine saldıran şahıs tutuklandı
Osmanlı camisine saldıran şahıs tutuklandı
GİRİŞ 23.01.2013 14:57 GÜNCELLEME 23.01.2013 14:57

Lefkoşa Rum Kesimi'ne bağlı Denya köyünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) finansmanıyla restore edilmekte olan camiye, Cumartesi günü sabaha karşı saldırıda bulunulmuştu. Olayla ilfili Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) üyesi 40 yaşındaki bir şahıs, dün çıkarıldığı Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi'nce tutuklandı.

ELAM üyesi 40 yaşındaki şahıs, suç işlemek amacıyla önceden plan yapmak, kötü niyetle hasar vermek, dini anıtlara hakaret, dini anıtı yıkmak ve “Cumhuriyetin egemenliği aleyhinde eylem” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Kendisi hakkında belirtilen suçları kabul etmeyen zanlı, mahkemede verdiği ifadede suçunu kabul etmedi ve kendisinin hiçbir şey yapmadığını söyledi. Buna karşın Rum yargıç, zanlının 5 gün tutuklu kalmasına karar verdi. Bu arada şahsın evinde ve arabasında yapılan aramalarda, elle tutulur hiçbir delil bulunmadığı da ifade edildi.

AKEL VE PEO'DAN KINAMA

Öte yandan 40 yaşındaki şahsa hakkında, Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL ile Rum Solcu İşçiler Federasyonu'nun (PEO) dün yazılı açıklama yayımlayarak, Denya Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Rum basını da konu gazetelerde geniş yer verdi. Bazı gazeteler, Türk tarafını, Rumların dini anıtlarını ve kültürel mirasını tahrip etmek ve bunlardan bazılarını ahıra dönüştürmekle suçladı. Rum basınıni kendilerinin böyle davranmadığını ve 1974'ten bugüne kadar, her yıl milyonlarca Euro borçlanarak bu anıtların koruduklarını iddia etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi