İsrail, bu ülkedeki Filistin büyükelçiliğinden rahatsız

İsrail'in, Rum Yönetimi'nin Filistin'in diplomatik misyonunu büyükelçilik statüsüne yükseltmesinden rahatsız olduğu bildirildi.

İsrail, bu ülkedeki Filistin büyükelçiliğinden rahatsız
İsrail, bu ülkedeki Filistin büyükelçiliğinden rahatsız
GİRİŞ 14.02.2013 12:14 GÜNCELLEME 14.02.2013 12:14

Rum Politis gazetesi, İsrail'de yayımlanan “Maariv” gazetesine dayandırdığı haberinde, İsrail''in Rum Büyükelçi Dimitris Hacıargiros'tan konuyla ilgili açıklama talebinde bulunduğunu yazdı.

Haberde, Filistin Dışişleri Bakanı Riad el Malki'nin Güney Kıbrıs'a gerçekleştirdiği son ziyaretin ardından meydana gelen bu gelişmenin, gerek İsrail, gerekse Arap basınında hemen haber olarak duyurulduğu yazıldı.

Rum Yönetimi'nin bir yandan İsrail ile ilişkilerini güçlendirdiğine, diğer taraftan da Filistin ile ilişkilerini yükselttiğine vurgu yapılan haberde, İsrail'in Rum Yönetimi'nin beklenmedik bu hareketi nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı ve İsrail'deki Rum Büyükelçi Dimitris Hacıargiros'tan konuyla ilgili açıklama talebinde bulunduğu belirtildi.

Hacıargiros ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndaki Avrupa İşleri Bölümü Müdür Yardımcısı Rafi Souts'un İsrail hükümetinin bu durumla ilgili hoşnutsuzluğunu ilettiği kaydedildi. Hacıargiros'un da Souts'u yanıtında, Filistin Büyükelçiliği konusunda Filistin'i tanıyan diğer AB ülkeleri ne yapıyorsa onu yaptıklarına vurgu yaptığı ifade edildi.

Haberde, Souts'un bu cevaptan memnun kalmadığı belirtildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti