Kudüs ve Mescid-i Aksa için yeni vakıf

Mısırlı lider ve düşünürler, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı maruz kaldığı saldırılardan korumak amacıyla ''Ravahıl'' (Kudüs Yolcuları) adında yeni bir vakıf kuracaklarını bildirdi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa için yeni vakıf
Kudüs ve Mescid-i Aksa için yeni vakıf
GİRİŞ 19.02.2013 16:32 GÜNCELLEME 19.02.2013 16:32

Ravahıl Vakfı'nın kurucu üyelerinden Hüseyin Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın açılışının yarın 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah ve Mısır'ın önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Vakfın hedefinin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik hizmetlerde öncülük etmek olduğunu kaydeden Ahmed, vakfın çalışmalarını profesyonellik, şeffaflık ve güvenilirlik çerçevesinde yürüteceğini dile getirdi.

Ahmed, vakfın bünyesinde Mısır Meclis Başkanı Muhammed Ali Haşim, Kahire Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü Seyf Abdulfettah ve Nadya Mustafa gibi isimlerin yer aldığını belirtti. Vakıf üyelerinin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam toplumlarındaki önemi üzerinde hemfikir olduklarına değinen Hüseyin Ahmed, ''Mısır, Kudüs meselesinde liderlik rolünü üstlenmek için hazırlık aşamasında. Ravahil Vakfı da, bu aşamada üzerine düşen görevi yerine getirmek üzere kuruldu'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı