Eroğlu'dan Başbakan Küçük'e: Yazıklar olsun

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsek Küçük'ün kendisini Türkiye'ye karşı vefasızlıkla suçladığını belirterek buna tepki gösterdi.

Eroğlu'dan Başbakan Küçük'e: Yazıklar olsun
Eroğlu'dan Başbakan Küçük'e: Yazıklar olsun
GİRİŞ 20.02.2013 16:03 GÜNCELLEME 20.02.2013 16:03

Eroğlu, "Gülerim ve ülkem adına Ulusal Birlik Partisi adına üzülürüm. Ben Türkiye'ye vefasızlık yapıyorum, ya da demeçlerinde yok ama başka yerlerde o bazı diğer kişilerin söyledikleri gibi Türkiye düşmanlığı yapıyorum. Yazıklar olsun." dedi.

KKTC'de Eroğlu ile Küçük kavgası devam ediyor. Başbakan İrsen Küçük'ün; "Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun KKTC'yi ziyaret eden Türkiye hükümet yetkililerinin açıklamalarını yalanladığını" ifade etmesi ve bu durumu “vefasızlık örneği” olarak nitelemesine, Eroğlu sert çıktı. Eroğlu bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Başbakan Küçük'e "yazıklar olsun" dedi. Eroğlu, "Türkiye'yi Anavatan bilen, Kıbrıs Türk Halkı için taşıdığı önemin altını sürekli olarak çizen bana vefasızlık ve Türkiye düşmanlığı suçlamasında bulunmak, kimsenin haddine düşmemiştir." diyen Eroğlu, Bizim Anavatan Türkiye'ye sevgimiz, saygımız daimdir ve hiç kimse bunu değiştiremez, zedeleyemez." şeklinde konuştu.

Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi 19'uncu Kurultayı'nda Parti Tüzüğü'ne göre Parti Lideri olan, Ulusal Birlik Partisi adayı olarak Cumhurbaşkanlığı'na seçilen ve kendi posterimi bile salona astırmayan Sayın Küçük'ün kendisine vefadan söz edebilecek son kişi olduğunu ifade etti.

Kendisini bu noktaya Kıbrıslı Türk halkının getirdiğini aktaran Eroğlu, "Öncelikle halkıma karşı sorumluyum ve pek tabii Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizin karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde ileri götürülmesini sürekli olarak gözetiyorum." diye konuştu.

“YAŞANMAMASI GEREKENLER YAŞANDI, YAŞANIYOR”

Pazar günü Ulusal Birlik Partisi'nin “geç kalmış, Yüksek Mahkeme Kararı sonucu yapılması yoluna gidilmiş Genel Başkanlık seçiminin ikinci tur oylamasının yapılacağına işaret eden Eroğlu şunları söyledi: “Bir sürü yaşanmaması gereken olay yaşandı ve yaşanıyor. Dilerim, UBP delegeleri özgür iradelerini kullanarak doğru bir seçim yapacaklardır. Pazar günü ortaya Kıbrıs Türk Halkı ve UBP için hayırlı bir sonuç çıkar. Dilerim çıkacak sonuç demokrasimizi güçlendirecek nitelikte olur.UBP'nin 19'ncu Kurultayı'nda Parti Tüzüğü'ne göre Parti Lideri olan, Ulusal Birlik Partisi adayı olarak Cumhurbaşkanlığı'na seçilen benim bir posterimi bile salona astırmayan Sayın Küçük her halde vefadan söz edebilecek son kişilerdendir."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ