Tatar: Bize güven veren tek ülke Türkiye

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, ''Türkiye'nin KKTC'yi tanıyor olması ve devlet düzeyindeki ilişkisi, KKTC ekonomisine istikrar ve güven olarak yansımaktadır'' dedi.

Tatar: Bize güven veren tek ülke Türkiye
Tatar: Bize güven veren tek ülke Türkiye
GİRİŞ 25.02.2013 22:53 GÜNCELLEME 25.02.2013 22:53

KKTC Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tatar, Türkiye ile imzalan protokolün uygulanmasının, yatırım amacıyla KKTC ekonomisini takip eden dünyadaki merkezlere, olumlu mesajlar verdiğini kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayının artık geride kaldığını ve bu aşamadan sonra hükümetin 30 milletvekili ile meclis çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Tatar, faiz, muhasebe, tefeciliğin önlenmesi gibi birçok önemli konuyu içeren yasanın, meclis tatili öncesinde yasallaşması gerektiğini vurguladı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye'nin KKTC'yi tanıyor olması ve devlet düzeyindeki ilişkisinin, KKTC ekonomisine istikrar ve güven olarak yansıdığını vurguladı.

Bütçede yerel gelir hedefinin 2,2 milyar lira olduğunu belirten Tatar, ilk iki aylık uygulamanın hedefler dahilinde gerçekleştiğini kaydetti.

Ekonominin kayıt altına alınması yönündeki çalışmaların son derece verimli geçtiğini ve gelirlerde artış olduğunu söyleyen Tatar, ekonomik protokolün işlediğini, iç borç stokunun Gayrı Safi Milli Hasıla dikkate alındığında sürdürülebilecek bir durumda olduğunu ifade etti.

Tatar, her şeye rağmen rekabet edebilirliği arttırmak için gayretlerini sürdürdüğünü, fuel oile bağlı elektrik üretimine bağımlılıktan kurtulmak gerektiğini, bu amaçla da Türkiye'den kablo ile gelecek elektrik enerjisi ile uzun vadede durumun olumlu yönde etkileneceğini kaydetti.

KKTC ekonomisinin rekabet edebilirlik sıralamasında yükselmesi, mevduatların piyasa koşullarına göre krediye dönüşebilme oranında artış yaşanması gereğine işaret eden Tatar, bütçeden sektörlere ayrılan destek ve hibe programlarının da buna hizmet ettiğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller