Ata sporu 'yağlı güreş' haram mı?

İlahiyatçı Faruk Beşer, 'Avret bölgeleri örtmeden oynanan oyunlar haramdır, ata sporu dense de yağlı güreşlerin meşruiyeti tartışmalı' dedi.

Ata sporu 'yağlı güreş' haram mı?
Ata sporu 'yağlı güreş' haram mı?
GİRİŞ 09.08.2015 13:59 GÜNCELLEME 09.08.2015 13:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İlahiyatçı yazar Faruk Beşer, "Oyunun bilgi ile kültürle ve zamanla alakası vardır. Oyun bir bakıma hayatın taklidi olduğu için kültürden kültüre değişir. Bu sebeple sayısız oyun türlerinin tek tek fıkhî hükmünü vermek imkânsızdır. Ama bazı genel kurallardan söz edilebilir" dedi.


Faruk Beşer, yazısında "Dar, ya da avret bölgeleri örtmeyen elbiselerle oynanan oyunlar. Bu açıdan, 'Ata Sporu' dense de yağlı güreşlerin meşruiyeti tartışılabilir" görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR 8
  • putkiran 8 yıl önce Şikayet Et
    erkeklerin göbekten yukarisini acmasi helal ama sokakta acan görmedim :) ayrica neden helal ki? kasli bi vucut gören kadinlar bal gibi etkilenir,hatta sactan da etkileniyorlar.acaba kurani yanlismi tercüme etmis bizimkiler.
    Cevapla
  • macit! 8 yıl önce Şikayet Et
    eski kıspetlerin nasıl olduğunu gördünüzde mi hüküm veriyorsunuz sayın beşer? Bu spor ata sporu mudur ? Evet bal gibi ata sporudur ! Şimdiki kıspetlerin durumu yanlış olabilir ! düzeltilmesini söylersin ! Yüzmenin ,ok atmanın (silah kullanma da girebilir) hadis-i şerifle tavsiye edildiğini duymuştuk! Güreşte o zaman ki akıncıların boş zaman antreman uygulamasıydı belki de ! Peygamberimizin (Aleyhisselam) Ebu rukaneyi yendiği de anlatılır hadis kitaplarında da pardon siz günümüz ilahiyatçılarısınız ya . günümüz spor dallarının çoğunda bu kurallar ihlal edilirken niye hemen yağlı güreş :) sen öyle dediğinde de adam fırlıyor ata sporumuz değil diye ! Güreş ata sporumuzdur
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    ne saçma tartışma.
    Cevapla
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu bizim atasporumuz falanda değil bu tereim sadece bir kandırmaca
    Cevapla
  • Kara Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi mi aklınıza geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi