Rus gelinle Sivaslı damadın renkli düğünü

Marmaris'te tanıştıktan sonra hayatlarını birleştirme kararı veren Fuat Koç (24) ile Julia Krotova (19), Rusya'da yapılan düğünün ardından Sivas’ta Türk geleneklerine göre evlendi.

GİRİŞ 08.04.2012 07:43 GÜNCELLEME 08.04.2012 07:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Düğün renkli görüntülere sahne oldu. Salona Türk ve Rus bayrakları asıldı.

2007 yılında Marmaris'te otelde çalışırken tatile gelen Krotova ile tanışan Fuat Koç, bir süre telefonla irtibat sağladıktan sonra Rus kızı ile arkadaşlığını ilerletti. Fuat Koç'un İstanbul'da vatani görevini yaptığı sırada Krotova'nın kendisini sık sık ziyaret etmesiyle aradaki sevgi bağı arttı. Koç, Julia Krotova ile ilk olarak Rusya'da düzenlenen düğünle hayatını birleştirdi. Damadın memleketi Sivas’ta da ikinci bir düğün yapılması kararlaştırıldı.

Sivas İl Özel İdaresi düğün salonunda Türk geleneklerine göre yapılan düğün, hayli renkli anlara sahne oldu. Yüzük takılmasının ardından gelin ve damat çiftetelli oynadı. Rus gelinin bu oyunda oldukça usta olduğu görüldü. Rusya’dan gelen gelinin annesi Elena, babası Genadiy Krotova ve dayı Valera Nepomnya, halk oyunları ekibinin sunduğu Sivas halayı oyununu ilgiyle izledi. Kız tarafı düğünde sık sık fotoğraf çekti.

Çifte kına yakılmasının ardından damat gelini Mehter marşı eşliğinde alnından öptü. Rus dansı (vals) de yapan Koç ve Julia, düğüne gelen davetlilerden büyük alkış aldı. Damadın Rus dansını öğrendiği gözlendi. Gelin ve damat mutluluklarını dile getirdi. İki tarafın geleneklerinin birbirine benzer olduğunu söyleyen Julia Krotova, "Rus erkekleri bencil ve kendilerini düşünüyor. Türk erkekleri ise daha sadık" dedi. Krotova, bundan sonra Rusya’da yaşayacaklarını, birkaç gün sonra ülkesine döneceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • okan uzun 12 yıl önce Şikayet Et
    aldanmayin gorunuse. bence bogle evlilikler bir aile icin degil zevk icin bu tur evlilikler fazla yurumuyor yurumez rus kizlariyla evlenmek cok ucuza mal oluyor cunku bir sey istemiyorlar dogacak cocuk ise yari kir.. yari rus olur yani neslin ilerde bozulmus olur olur.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 12 yıl önce Şikayet Et
    bu türk erkekleride çok kıskanç canımm. kıskanç yorumcular,böyle güzel türk kızı yok ondan çocuğa rus olmuşsun bik bik bik..sizi gidiii:))
    Cevapla
  • Ömer ERKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Tercume cok yanlış kızın soylemediklerini kendi kafasından soyluyor.. Turk kızımız dururken ne diye maceraya atılıyorsun be adam!!!
    Cevapla
  • tarık 12 yıl önce Şikayet Et
    Bizim damat rus olmuş. Yaptıkları dans bizim kültürümüze tam uygun baksana. Bizim damat rus olmuş haberi yok. Yazık, Allah ıslah etsin bunları ve bunları alkışlayanları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor