Kadınlar kariyer konusunda daha hırslı

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre kadınlar kariyerlerinde yükselmeyi erkeklerden daha fazla önemsiyor. Kadınların üçte ikisinin hayatlarındaki önceliği yüksek maaşlı bir kariyer...

Kadınlar kariyer konusunda daha hırslı
Kadınlar kariyer konusunda daha hırslı
GİRİŞ 20.04.2012 15:31 GÜNCELLEME 20.04.2012 15:31

Washington’daki Pew Araştırma Merkezi’nin 18 ile 34 yaş arası bin 181 kadın ve bin 308 erkek arasında yaptığı ankete göre; ankete katılan kadınların üçte ikisi hayatlarındaki önceliğin yüksek maaşlı bir kariyer olduğunu belirtirken, erkeklerin yalnızca yüzde 59’u önceliklerinin kariyerleri olduğunu söyledi.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre kadınlar kariyerlerinde yükselmeyi erkeklerden daha fazla önemsiyor. Washington’daki Pew Araştırma Merkezi’nin 18 ile 34 yaş arası bin 181 kadın ve bin 308 erkek arasında yaptığı ankete göre; ankete katılan kadınların üçte ikisi hayatlarındaki önceliğin yüksek maaşlı bir kariyer olduğunu belirtirken, erkeklerin yalnızca yüzde 59’u önceliklerinin kariyerleri olduğunu söyledi.

Anketle beraber kadınların kariyerlerine erkeklerden daha fazla önem verdiği sonucu ortaya çıkarken, ankete katılan her 10 kadından 6’sı hayatındaki en çok önem verdiği şeylerden birinin iyi bir anne olabilmek olduğunu söyledi. Wall Street Journal Gazetesi yazarlarından Conor Dougherty’ye göre de kadınların ekonomik gücünün giderek artmasıyla beraber iş, evlilik ve aile kavramlarındaki klasik anlayış değişse bile, kadınlar için iyi bir anne olmak, onların önceliklerinden biri olmaya devam ediyor.

Dougherty’nin yorumuna göre; kadınlar çocuk sahibi olduktan sonra evde kalıp çalışmamayı tercih etseler de veya kariyer peşinde koşsalar da onlar için önemli olan yaptıkları tercihin onları mutlu etmesi. Kadınların eğer kariyerinde yükselemeyeceğini düşünüyorsa veya ailesiye vakit geçirmeyi iş yerinde vakit geçirmeye tercih ediyorsa onlar için çalışmamak daha cazip bir seçenek oluyor.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik