İlkokul mezunu mucit yarış arabası yaptı

Safranbolu'nun Konarı köyünde ilkokul mezunu Tufan Yılmaz Demirci, 6 yıl içinde kendi imkanlarıyla mazotla çalışan araç, traktör, ATV, bir kişilik cip ve “F2” adını verdiği yarış aracı yaptı.

İlkokul mezunu mucit yarış arabası yaptı
İlkokul mezunu mucit yarış arabası yaptı
GİRİŞ 19.10.2012 17:03 GÜNCELLEME 19.10.2012 17:05

12 yaşından beri araçlara ilgisi olduğunu belirten Demirci, TV'den de belgesel kanallarını izleyerek araç yapmaya başladığını söyledi. Kimseden şimdiye kadar maddi ve manevi destek almadığını kaydeden Demirci, ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'dan maddi ve manevi destek istedi. Evinin önündeki küçük atölyede araçlarını yapan Demirci, son aracını 5 yaşındaki oğlu Ege için yaptığını söyledi. Daha önce eski aracı olduğunu, onunla uğraşa uğraşa, TV'lerdeki belgesel kanallarını izleyerek bu işe başladığını anlatan Demirci, şöyle konuştu: "Bu bizde bağımlılık yaptı. 12 yaşından beri bununla uğraşıyorum, 6 tane araç yaptım şu an 4 tanesi mevcut, iki tanesinin parçalarını kullandık bunu yapmak için. Bir iki hafta projesine çalışıyoruz. 6 ayda yapılabilir bir araç ama iki sene sürdü. Çünkü, para yok. Hurdalıktan parçaları alıyoruz ve kendimiz yeniliyoruz. 6-7 bin TL civarında harcadık."

Kimsenin yardım etmediğini belirten Demirci, şunları söyledi: "Devlet büyüklerine, Ali Ağaoğlu'na çağrıda bulunuyorum ve her türlü desteklerini istiyorum. Yaptığım tüm araçlar için ruhsat almak ve patentini almak istiyorum, bu konuda yardım bekliyorum. Burada kalmayacak ve bunun çift kişiliğini, arazi araçları yapmak istiyorum. Araba düzde ve engebeli arazide çok rahat ilerlemeyi sağlıyor. Yaklaşık 200 beygir gücünde, 400 kilo civarında, süspansiyonları ayarlanabiliyor. Araba LPG ile çalışıyor.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!