Dan Brown'u bırak, Turgay Güler'e bak!

Dan Brown'ın Cehennem romanında işlenen konularla Turgay Güler'in kaleme aldığı Sır Küpü romanında bu kadar da olmaz dedirten benzerlikler ortaya çıktı. Aynı dönen yayınlanan romanda pişti olan detaylar:

Dan Brown'u bırak, Turgay Güler'e bak!
Dan Brown'u bırak, Turgay Güler'e bak!
GİRİŞ 17.05.2013 12:47 GÜNCELLEME 17.05.2013 17:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, piyasaya çıkar çıkmaz dünyada konuşulmaya başlayan Dan Brown'ın Cehennem romanın ile yine aynı dönem raflarda yerini alan Turgay Güler'in kaleme aldığı Sır Küpü romanı arasındaki ilginç benzerlikleri yazdı. 

Kekeç yazısında Dan Brown'ın yine kısa bir süre önce piyasaya çıkan Cehennem romanı ile Turgay Güler'in Sır Küpü romanında pişti olan noktalara dikkat çekti.

İşte Sır küpü ile Cehennem arasındaki ilginç benzerlikler:

........................

"İyi yazılmış kötü romanların şahı" Dan Brown, yepyeni eseriyle Türk okurlarının karşısına çıktı:"Cehennem."

Kitap, dünya dilleriyle birlikte, aynı anda Türkçede çıktı.

Bildik Brown temalarının işlendiği kitapta, Türkiye'den ve İstanbul'dan bahisler de var. (Ayasofya'daki gizli dehlizler, vs...)

Kitap yayınlanır yayınlanmaz, "Brown pazarlamacıları" hemen durumdan vazife çıkardılar ve bu eşsiz romancının ülkemizden bahsetmek suretiyle, "turizmimize şahane bir katkıda bulunduğunu" yazıp çizmeye başladılar.

Bu çerçevede, iki adet televizyon programı izledim, birkaç da köşe yazısı okudum.

Fakat ilginç haber:

Dan Brown'un "Cehennem"inde ele aldığı konu, ayniyle Turgay Güler'in, üç hafta kadar önce yayımlanan "Sır Küpü"nde işlenmiş... (Veba salgını, kıtlık, Ayasofya'daki gizli dehlizler. Ve daha fazlası...) Üstelik daha akıcı bir dille, daha heyecanlı bir kurguyla...

Üstelik daha "edebi" sayacağımız bir yordamla.

Deyim yerindeyse, iki yazar pişti olmuşlar.

Turgay Güler, "Sır Küpü"nde, Avrupa'daki veba salgınından yola çıkarak, dünyayı yöneten "güç merkez"inin (ismini söylemiyorum, kitaptan okursunuz), dünya kaynakları üzerindeki tasarrufunu ve bu tasarrufa engel olan politikacıların "serencamını" anlatıyor. Kısaca böyle özetleyeyim...

Kitapta, Türkiye'deki son siyasi olaylara göndermeler de var.

Denilebilirse, Turgay Güler, "gazete haberi" olarak okuyup geçtiğimiz hadiselerin (darbe soruşturmaları, BaşbakanErdoğan'a yönelik suikast iddiaları, MİT krizi, Ortadoğu'daki siyasi çalkantılar, Türkiye'nin bölgedeki rolü, vs.) arkasındaki "derin maksadı" deşifre ediyor ve ilginç öngörülerde bulunuyor. (Bu arada, ilk kitabı Mehdix'teki öngörülerin bir bir gerçekleştiğini hatırlatalım.)

Hülasa, Ülke TV'deki program arkadaşım Turgay Güler, harikulade bir romana imza atmış ve Dan Brown'a nal toplatmış.

Bunu belirtmeyi ödev sayıyor ve insanlığı "Sır Küpü"nü okumaya davet ediyorum.

TURGAY GÜLER'İN SIR KÜPÜ ROMANI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 5
  • esat hayaloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    sır küpü çok konuşulacağa benziyor. bende çok merak ediyorum, korsanı biran önce çıksada alsak
    Cevapla
  • hamdi akın 10 yıl önce Şikayet Et
    Turgay Güler e çok güvenirdim. Turgay Güler e çok güvenirdim ta ki Oktay sinanoğlunu programına davet ettiği gün Türkler ve Türkçe üzerine konuşup sorumda da kürt ve kürtçe ile ilgili empati yapıp benzer durumda Oktay bey in nasıl cevap vereceğiyle ilgili sorumu sordum... ama programın başından sonuna kadar nerdeyse 100 kere AYnı maili göndermeme rağmen sorumu görmezden geldi...Dolayısıyla benim için tarafsızlığını yitirdi başka ırklar söz konusu oldumu Turgay beyin de faşist moda geçtiğini gördüğümde benim için bitmişti kendisi
    Cevapla
  • VEDAT TAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    malesef hayal kırıklığı!!!. turgay beyi çok seviyorum ilgi ile proğramlarını izliyorum fakat sır küpü adındaki kitabı aldım ama benim için tam bir hayal kırıklığı !!bu kadar reklama rağmen malesef beni çok tatmin etmedi turgay beyden çok daha fazlasını bekliyorum!!!
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 10 yıl önce Şikayet Et
    piştiyi kim yaptı?. dan brown hangi şehri konu edindiyse o şehir turist akınına uğradı. şimdi de istanbul konulu bir roman yazdı. bence piştiyle miştiyle uğraşmayın. ülkeniz için faydalı neyse onun peşinde olun.
    Cevapla
  • omer cicek 10 yıl önce Şikayet Et
    Reklam Kokan Hareketler. Turgay bey ikinci baskının kıyısına köşesine yazar artık Dan Brown' ın İntihal yaptığını yalnız Dan Brown ismi büyük olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...