M. Emin Gerger'in yeni kitabı raflarda

Araştırmacı-Yazar M. Emin Gerger’in yeni Kitabı, "Bilinmeyen Yönleriyle İnönü- Menderes Mücadelesi ve 27 Mayıs Darbesi" yayınlandı...

M. Emin Gerger'in yeni kitabı raflarda
M. Emin Gerger'in yeni kitabı raflarda
GİRİŞ 17.12.2015 12:52 GÜNCELLEME 17.12.2015 12:53

Büyük bir araştırmanın ürünü olan Kitap; üç ana bölüm ve 500 sayfadan meydana geliyor. Menderes’le ilgili çok önemli bilgilere ve Fotoğraflara yer verilen Kitapta; “Başbakan Adnan Menderes ile TBMM’de yapılmış ibretlerle dolu Son Mülakat” ilk defa yayınlanıyor!..

Kitabın Önsözünde Gerger şunları söylüyor:

“Türkiye’nin Yakın Tarihi, bildiğimizi zannettiğimiz ancak bir çok açıdan bilmediğimiz ya da yanlış bilgilendirildiğimiz çok önemli bir konudur. Oysa Tarih, doğru öğrenilir, “ibret alınırsa” geleceğimizi aydınlatır. Zira Tarih; “zamanların müşahidi, halin hikayesi, istikbalin kaşifidir.”Tarihe malolmuş, günümüzü ve geleceğimizi etkileyen olay ve şahsiyetleri doğru bir biçimde anlayıp değerlendirmek için, olayı objektif bir şekilde tahlil etmek, delilleri ve şahitleri ile meseleyi adalet ölçülerine göre ortaya koymak gerekir. Kuru bir övgü ve sövgü yerine, “mazlumdan yana, zalime karşı”, İslam Şairi Mehmed Akif’in ifadesiyle; 

“Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, 
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
“Adam aldırma da geç git” diyemem, aldırırım,
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu,
İrtica’ın şu sizin lehçede manası bu mu?.”

Şuuruna ve felsefesine sahip olmak gerekir. Kitle iletişim araçları, özellikle Televizyon ve Gazete yoluyla, “akın kara, karanın ak”, zalimlerin adil, mazlumların hain” olarak gösterilebildiği bir dünyada ve Türkiye’de, yakın siyasi tarihimizin gerçeklerini doğru bir biçimde öğrenmek mümkün değildir. Resmi İdeoloji ve Sol işbirliğiyle hazırlanan ve tarafsız olduğu iddia edilen “Demirkırat Belgeseli” ile yakın siyasi tarihimizin “acı gerçeklerini” öğrenmek mümkün olabilir mi? “Demirkırat Belgeseli”ni dikkatle seyrettik, notlar aldık ve “acı gerçeklerin” neler olduğunu öğrenip, kamuoyunu doğru olarak aydınlatmak için, “İnönü- Menderes Mücadelesi ve 27 Mayıs Darbesi”nin bilinmeyen yönlerini, Yassıada Mahkemelerinde Başbakan Adnan Menderes ve Demokrat Parti’lilere yapılan haksızlık, işkence ve zulümleri, Yassıada’daki zulümleri bizzat görüp, yaşamış insanların şahitliklerine ve görüşlerine başvurarak bu Eseri hazırlayıp, yayınlamaya karar verdik.

“Bilinmeyen Yönleriyle İnönü- Menderes Mücadelesi ve 27 Mayıs Darbesi” adını verdiğimiz bu Kitabımızda, Yalan Tarihi değil, “gerçek Tarihi, İsmet İnönü, Adnan Menderes devirlerini, Demokrat Parti İktidarı’na, Başbakan Menderes’e karşı yapılan 27 Mayıs 1960 Darbesini, Yassıada Mahkemeleri’ni ve DP’lilere yapılan insanlık dışı işkenceleri”, büyük bir olayın perde arkasını, bilinmeyen yönlerini, ibretle okuyacaksınız!..”

Araştırmacı-Yazar M. Emin Gerger’in, büyük bir araştırma ürünü olan “İnönü- Menderes Mücadelesi ve 27 Mayıs Darbesi” adlı bu Eseri, Türkiye’nin Yakın Tarihi’ni okuyup öğrenmek isteyen herkes için çok önemli bir kaynak ve yakın Tarihimizin bilinmeyen bir çok taraflarını ortaya koyması bakımından, ders ve ibretlerle dolu mutlaka okunup, yararlanılması gerekli çok önemli bir başvuru kaynağı durumunda!..

Yazara, megerger@hotmail.com mail adresinden de ulaşabilirsiniz..

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi