Mehmet Âkif'i için 42 kitaplık külliyat hazırlandı

Pendik belediyesi istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un tüm yönleriyle anlatan 42 kitaplık bir külliyatı kültür hazinemize kazandırdı

Mehmet Âkif'i için 42 kitaplık külliyat hazırlandı
Mehmet Âkif'i için 42 kitaplık külliyat hazırlandı
GİRİŞ 27.12.2017 11:28 GÜNCELLEME 27.12.2017 11:28

Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 81. ölüm yıldönümünde Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anılacak. “Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, İstiklal Marşı şairinin çevresinde bulunan her bir dostunu anlatan 42 kitaplık külliyat oluşturuldu.  Ayrıca bu kapsamda sergi ve paneller düzenlenecek.  Çocukların da unutulmadığı bu projede Mehmet Âkif Ersoy'un hayatını anlatan 48 sayfalık bir de çizgi roman hazırlandı.  

Kişisel eşyaları sergilenecek

28 Aralık’ta Mehmet Âkif Ersoy Sanat Merkezi’nde  aralarında  Akif’in seccadesinin, evinde kullandığı halının, köstekli saatinin de bulunduğu kişisel eşyalarını içeren bir sergi düzenlenecek.  Sergilenecek 500 eser ve eşya arasında Mehmed Âkif’i Âkif yapan dost halkasından 44 kişiye ait belge, evrak, fotoğraf  ve kitapları da yer alacak.

 “Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi” projesi  kapsamında paneller de yapılacak. İlk panelde Edebiyatçı Yazar  Beşir Ayvazoğlu, Akademisyen Uğur Derman ve İlahiyatçı Yazar Hayrettin Karaman, Âkif’in hayatını ve dost çevresini anlatacak,  aynı zamanda soruları cevaplayacak. 

Mehmet Akif’in hayatı çizgi roman oldu

Pendik Belediyesi, Safahat Şairini çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla  “Göğe Yükselen Hilâl: Mehmet Âkif Ersoy’un Hayatı”  adını taşıyan bir de çizgi roman  yayınladı. Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı işbirliğinde hayata geçirdiği projede çizgi romanı Turgay Anar  yazdı, Yavuz Selim Baş da çizgiye döktü.  Mehmet  Âkif Ersoy’un hayatını, mücadelesini, hizmetlerini  anlatan çizgi roman 48 sayfadan oluşuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...