Sinan Canan ve Azize Şahin'in kaleme aldığı kitap satışa çıktı

Akademisyen yazar ve bilim adamı Sinan Canan ve farkındalık eğitmeni Azize Şahin’ in beraber kaleme aldıkları “Kendimi Keşfediyorum” 23 Nisan’ da Tuti Kitap’ tan çıktı.

Sinan Canan ve Azize Şahin'in kaleme aldığı kitap satışa çıktı
Sinan Canan ve Azize Şahin'in kaleme aldığı kitap satışa çıktı
GİRİŞ 25.04.2019 16:03 GÜNCELLEME 25.04.2019 16:03

Sinan Canan ve Azize Şahin’ in beraber kaleme aldığı kendini keşfetme, duygu-dikkat yönetimini sağlama ve farkındalığı artırma stratejilerinin egzersizler yoluyla çocuklara uygun şekilde aktarıldığı Kendimi Keşfediyorum çocuk gelişiminde çok özel bir kaynak olarak ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bu çalışma, anne babalara ve çocukla çalışan profesyonellere de ışık tutacak nitelikte. Ama her şeyden önemlisi oyunun ve eğlenmenin gücüyle çocuklara ulaşmak, onları kendi duygusal güçlenme yollarını keşfetme konusunda desteklemek için önemli, yeni ve farklı bir araç.

Yılın her haftası için çocuklara ve büyüklere yönelik bilinçli farkındalık egzersizlerinin derlendiği bu kitapta; beden, duygu ve an farkındalığına dair birçok ilginç keşif bulunuyor. Bu egzersizlerin nörobilimsel karşılıklarına da yer verilen kitap, bu alanda da bir ilk olma özelliği taşıyor. 52 egzersiz, yıl boyunca her haftaya bir egzersiz düşecek şekilde düşünülmüş.

İnsanı anlama çabasında, içinde bulunduğumuz yüzyılın iki büyük katkısı hiç şüphesiz nörobilim ve disiplinlerarası çalışmalardan öğrendiklerimizdir. Kendimi Keşfediyorum bu alandaki gelişimin son ürünlerinden biri olma niteliğinde. 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için “duygusal baş etme” becerilerini geliştirmek amacıyla tasarlanan bu kitaptaki egzersizler, okul öncesi dönemdeki ya da 12 yaş üstü ergen çocuklarla da birkaç ifade değişikliği ve biraz yaratıcılık ile uygulanabilir.

Günümüzün dijital dünyasında dikkat dağıtıcı ve insanı her an meşgul eden sayısız uyaranla karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda büyüyen çocuklar; kendilerini yeterince dinleyebilme, ânın tadını çıkarma, bedeninin ve duygularının farkına varabilme konularından ve eskiden olduğu gibi kendi hayal dünyalarında saatlerce kesintisiz oyunlar oynayabilme fırsatından gittikçe daha da mahrum kalıyor. Tüm bunların çaresi ise insanın yakın bir geçmişe kadar hayatının gayet içinde olan “farkındalık” hâllerini yeniden hayatının bir parçası haline getirmek. İşte Kendimi Keşfediyorum tam da bunu hedefliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor