Orhan Özekinci’nin İlk Romanı: Kaybetmeden Önce

2018 yılında çıkardığı ilk kitabı Sonuçlar Açıklandı ve TRT’deki yaptığı Kopuzun Sesi adlı programla tanıdığımız Orhan Özekinci, bu sefer de ilk romanıyla okur karşısına çıkıyor.

Orhan Özekinci’nin İlk Romanı: Kaybetmeden Önce
Orhan Özekinci’nin İlk Romanı: Kaybetmeden Önce
GİRİŞ 01.10.2019 10:16 GÜNCELLEME 01.10.2019 11:32

Kaybetmeden Önce ismini verdiği ilk romanında, doktor Özge’yle öğretmen Semih’in tanışmalarını ve ikisinin geçmişlerinde yaşadıkları hadiseleri konu alıyor.

 

 

Kaybetmeden Önce sade anlatımı ve çift zamanlı kurgusuyla kaybedişin, hüsranın ve geçmişin silinemeyen izlerinin romanı.

 “Anlatabilmek için kelimelerle aranın iyi olması, söyleyeceklerinin de olgunlaşması lazım. Zamansız anlatmak kelimelerin içini boşaltır, onları yetersiz kılar ve kötürümleştirir. Anlatmak için ne kadar çabalarsan çabala, o kelimeler duygularına artık yetişemez. Kelimeler insanın çocukluğunda var olmaya başlar, büyüdüğünde anlama dönüşür. Çünkü bize onları ilk öğreten, anne yüzüdür. Merhameti, sevgiyi, şefkati ilk onun yüzünde görür, ilk onun yüzünde belleriz. Annenden öğrendiğin her şey başka bir kadının yüzünde okunmuyorsa o kadının yüzü insanın en uzağıdır. Bazı uzaklıklar vardır ki oraya hiçbir haritayla, hiçbir yolla, hiçbir vasıtayla gidilemez. Uzaklığın, dünyanın cehennemi olduğunu işte o vakit anlayabiliriz.”

 

 

“Özge’yle bazen aramızda yüksek bir duvar örülüyor. Konuşuyoruz, seslerimiz birbirimize geliyor ama anlamı öte tarafta kalıyor hep. Böyle zamanlarda içimde kırılma sesleri hiç dinmiyor.”

“Sanki acının açtığı bir uçurum vardı. Bu anlattıkları ayağımıza takıldı. İkimiz birden tökezledik. Zor duygulara sadece uzaktan aşinaydım. Şimdi en yakınındaki olmuştum.”

“Kederini bölmek için biri lazımdı, anlatıp ne hale geldiğini görmek için biri lazımdı, kahrolmanın hayretini sırtlanacak biri lazımdı, sanırım o da ben oldum.”

TEMİN ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar