Huzurun, umudun ve aşkın hikayesi raflarda ki yerini aldı

Araştırmacı Mutasavvıf Yazar Cemalnur Sargut’un derlemesiyle ‘Aşkın Hikayesi Yusuf Suresi’ kitabı çıktı.

Huzurun, umudun ve aşkın hikayesi raflarda ki yerini aldı
Huzurun, umudun ve aşkın hikayesi raflarda ki yerini aldı
GİRİŞ 04.05.2020 17:14 GÜNCELLEME 04.05.2020 17:14

Zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde manevi yolculuğumuza eşlik edecek olan bu kitap, bir insanın kamil olma yolunda yaşadıklarını, nefs mertebelerinin tekamülünü, kendi kendiyle yaptığı mücadelesini ve Allah’ın tecellisinin onda açığa çıkmasını anlatıyor.

Araştırmacı Mutasavvıf Yazar Cemalnur Sargut’un, Kur’an-ı Kerim Çalışmaları Serisi’nin yeni kitabı “Aşkın Hikayesi Yusuf Suresi” Nefes Yayınevi’nden çıktı. Kur’an’ da insan, Allah ve Hz. Muhammed’ in sırrını açıklayan üç büyük sureden biridir ve bunlardan insanın esrarını açıklar.

Yazar Cemalnur Sargut şöyle diyor; “Bu sure insan-ı kamiller tarafından büyük bir özenle açıklanmış ve Kur’an’ın anahtar surelerinden biridir. Allahu Azimüşşan’ın da buyurduğu gibi bu surede idrak edenler için çok büyük hikmetler vardır. Zira ezeli nasibinde kamil olanın hangi aşamalardan geçtiğinin en güzel delilidir. Sureyi ayet ayet okuyup Allah sevgililerinin yorumlarıyla anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Ne kadar şanslıyız ki tefsirleri gerçek insan-ı kamiller tarafından yapılmış, bize de sadece ayetlerin sonunda açıklanan hakiki Müslüman olma isteğinden başka bir yorum kalmamıştır. Okuyanın da aynı manayı idrak etmesi dileğiyle Allah anlamayı nasip etsin”.

Yusuf Suresi:

Yûsuf Suresi Mekke’de nazil olmuştur ve 111 ayettir. Bu sure, önceki surede bahsedilen peygamberlerin kıssalarını tamamlayıcı mahiyettedir. Hz. Yusuf kıssası kulun karşılaştığı sıkıntılara karşı teselli bulacağı ve kalbini kuvvetlendireceği bir kıssadır.

Hz. Yusuf’un hikayesi, insanın kamil olma yolunda attığı adımları öğretiyor. Yani kendi kendiyle mücadelesini ve Allah’ın tecellisinin onda açığa çıkmasını anlatıyor. Bu yüzden hikayelerin en güzeli, Hz. Yusuf’un hikâyesidir. Bu hikayenin hakikati insan tekamülünün nasıl oluştuğunun ve tekamülde baş ve son arasındaki sürecin idrak edilebilmesidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor