Serkan Üstüner'in ilk romanı 'Mahir'i Sakın Uyandırmayın' çıktı

Yazar Serkan Üstüner'in ilk romanı "Mahir'i Sakın Uyandırmayın" Muhit Kitap'tan çıktı.

Serkan Üstüner'in ilk romanı 'Mahir'i Sakın Uyandırmayın' çıktı
Serkan Üstüner'in ilk romanı 'Mahir'i Sakın Uyandırmayın' çıktı
GİRİŞ 30.12.2020 12:29 GÜNCELLEME 30.12.2020 13:00
 

Öykü kitaplarıyla iyi bir çıkış yapan Serkan Üstüner’in ilk romanı Mahir’i Sakın Uyandırmayın, Muhit Kitap’taki yerini aldı. Yoğun işçilik ve güçlü anlatım, eserin ilk özellikleri olarak dikkat çekiyor.

 

İnsanların aslında birbirlerine söyleyecekleri hiçbir şey yoktur, karşılıklı olarak yalnızca kendi acılarını anlatırlar, bu böyledir.

Yoğun işçilik ve güçlü anlatım, eserin ilk özellikleri olarak dikkat çekiyor. Romanın ilk bölümü 1979 - 81 arasında İstanbul'da geçiyor. Celal'in Eminönü Küçükpazar'da başlayıp Cihangir'e uzanan hikayesinde dönemin siyasi, iktisadi, toplumsal olayları çok iyi işlenmiş. 

Sadece Türkiye'de değil, dünyadaki tüm gelişmeleri de alt metinlerde işleyen yazar son dönemde Türk Romanı'ndaki var olan boşluğu doldurmak için yoğun bir emek vermiş. 

Romanın kurgusunda öne çıkan ayrıntılar iyi bir şekilde işlenmiş. 

İlk bölümde yeraltı dünyasına bir tesadüfler zinciri içinde kendine yer bulan Celal’in hikayesinde Hacer' le yaşadığı aşk dönemin masumiyetine dair iyi izler taşıyor. 1980 sonrası (Mahir’in babası) kendisine Cihangir'de bir kahve açmasıyla başka bir hayat kurmasıyla gelişen olaylar bizi 2001 yılına getiriyor. Celal'in kahvesinde sizi bambaşka hayatlar karşılıyor. 

İkinci bölümde Mahir’in başrol aldığı görülürken yönetmen koltuğuna oturmak istemesi ile gelişen olaylar silsilesi sizi soluksuz bir maceranın içine çekiyor. 
Yazar sizi kitabın son cümlesinde büyük bir sürprizle karşılıyor. 

Mahir’i Sakın Uyandırmayın, son dönemde Türk Romanı için iyi bir başlangıç. Üstüner  dönemin moda dergilerinden, kullanılan tüm araç gereçleri çok iyi çalışmış. 

Serkan Üstüner, iyi bir romancı olmak üzere çok büyük bir adım atmış. Mahir’i Sakın Uyandırmayın, Türk Romanı için beni heyecanlandıran bir eser oldu.

SERKAN ÜSTÜNER KİMDİR?

1983 yılında Mardin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. İlk eseri Hükmen Mağluplar (Öykü) 2017 yılında, Fazilet’in Tımarhanesinde Sekizince Senfoni (Öykü) 2019 yılında yayımlandı. Fazilet’in Tımarhanesinde Sekizince Senfoni, Türkiye Yazarlar Birliği 11. Edebiyat Festivali Büyük Hikâye ödülüne layık görüldü. Çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. Şu anda bir kamu kurumunda çalışmaktadır. Mahir’i Sakın Uyandırmayın ilk romanıdır.

Yazar Serkan Üstüner.

MAHİR'İ SAKIN UYANDIRMAYIN - SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi