Güven Çevik'in kaleminden Şiirli Günler ve Haftalar

Güven Çevik’in yirmi yılı aşan öğretmenlik deneyimiyle çocuklar için şiirlerini kaleme aldığı Şiirli Günler ve Haftalar piyasaya çıktı. Çevik, cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle yoğrulmuş Şiirli Günler ve Haftalar’da hayatı, bir çocuğun umut ve sevgi dolu gözüyle anlatıyor.

Güven Çevik'in kaleminden Şiirli Günler ve Haftalar
Güven Çevik'in kaleminden Şiirli Günler ve Haftalar
GİRİŞ 28.01.2021 15:35 GÜNCELLEME 28.01.2021 15:35

Duygulardan süzülen sözcüklerin uyumudur şiir. Şiir, çocukların algı dünyasına renk getirmesi ve onların hayal gücünü geliştirmesi bakımından oldukça önemlidir. Çocuk edebiyatında şiir, çocukların dil becerilerini geliştirmelerinde, sözcüklerin büyüsünü ve dilin matematiğini kavramalarında önemli bir araçtır. Şiir vasıtasıyla dilin gücünden yararlanabilen çocuk, yaratıcı düşüncesini de geliştirir. Çocuğun gelişiminde bu derece önemli olan şiirin ve şiir kitaplarının, okul sıralarında ve öğrenci çantalarında olması gerekliliğinden yola çıkarak hazırlandı.

Güven Çevik hakkında

Bir hayaldi öğretmen olmak... Ve o hayal yolunda ilmek ilmek azimle, istekle, ilk günün heyecanıyla 20. yılı koşar adımlarla aşıyorum. Çok sevdim kalemi… İçimde nehirle coşarken, acılar denizinde boğulurken, hüzün kuşlarına hoşça kal derken içimdeki çocuk ve iki oğlum yazma serüvenime hız kattı, hep kaleme sarıldım… Güven Çevik’in “Değerlerimle Değerliyim” başlığı altında sekiz kitabı 2019 yılında yayımlanmıştır.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!