Anadolu'dan Ahıska ve Batum'a: Bir Artvinlinin Gezi Notları

Ülkü Onal'ın kaleminden "Bir Artvinlinin Gezi Notları" kitabı Yusufeli Belediyesi'nin yayınlarından çıktı. Anadolu'dan Ahıska ve Batum'a kadar birçok yerin anlatıldığı kitap, geziseverler için önemli bir kaynak niteliğinde.

Anadolu'dan Ahıska ve Batum'a: Bir Artvinlinin Gezi Notları
Anadolu'dan Ahıska ve Batum'a: Bir Artvinlinin Gezi Notları
GİRİŞ 08.03.2021 17:05 GÜNCELLEME 08.03.2021 17:05

Ülkü Onal'ın hazırladığı "Bir Artvinlinin Gezi Notları" kitabı Yusufeli Belediyesi'nin yayınlarından çıktı. Anadolu'dan Ahıska ve Batum'a kadar birçok yerin anlatıldığı kitap, geziseverler için önemli bir kaynak niteliğinde. 

Yazarı, kitabını şu sözlerle tanıtıyor: 

Seyyah gözüyle gezip seyahatname hazırlayıp okuyucularıma sunmak iyi olurdu ama şarklı bir bayan için zor. Gezileri karşılayacak maddi güç de olmayınca daha da zor. İlk Ahıska seyahatime çıkıp eve döndüğümde harçlığım bile kalmamıştı. Başka diyarlar görmek insanın ufkunu açıyor ve dünyaya başka bir gözle bakmamızı sağlıyor. Hareketli bir yapım var; uzun süre bir yerde oturamam. Seyahat etmek benim yapıma uygun. yeni bir yer gördüm mü kendimi daha zinde ve mutlu hissediyorum. Dağlara tırmanıp aşağıları seyretmek, göğe komşu olmak kelimelerle anlatılmaz yaşanır. Bütün stresim gidiyor. Yaylalarda sisin arasında kalmanın güzelliğini yaşamanızı isterim. Dört beş metre uzayan çeçil peynirin yapıldığını görmenizi isterim. Bizim bir parçamız olup anlaşmayla Rusların kucağına bıraktığımız Ahıska ve Batum'da dedem gibi konuşan yaşlıları gördüğümde, yüreğimin derinliklerinde duyduğum acıyı tatmanızı isterim. 

Kitabın künyesi: 

Kitabın adı: Bir Artvinlinin Gezi Notları 
Yayıncı: Yusufeli Belediyesi
Sayfa Sayısı: 336 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler