Wonder 28 Şubat'ın Söndüremediği Yıldızlar okuyucuyla buluştu

Sümeyye Ertekin Yıldız'ın hazırlayıp derlediği Wonder 28 Şubat'ın Söndüremediği Yıldızlar kitabı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden çıktı.

Wonder 28 Şubat'ın Söndüremediği Yıldızlar okuyucuyla buluştu
Wonder 28 Şubat'ın Söndüremediği Yıldızlar okuyucuyla buluştu
GİRİŞ 29.04.2021 09:54 GÜNCELLEME 29.04.2021 10:17

Yemyeşil bir kır bahçesinde, çeşit çeşit çiçeklerin üzerinde uçuşan rengarenk binlerce kelebek hayal edin. Kanat çırpışları ile yüzlerde oluşan tebessüm, kalplerde mutluluk ve ümit sayfaları... Tam bu sırada elinde bir dinamitle beliren karanlık, silik bir siluet ve arkasında korkunç bir patlama... Alevlerin üstündeki kesif duman bulutunun hafifçe esen rüzgarla dağıldı ve hayatta kalan yaralı kelebeklerin rüzgarın açtığı aralıktan inişli çıkışlı çırpınışlarla yaşama tutunmak için gösterdiği çaba... Hayatta kalabilmek için ateşin ve dumanın olmadığı herhangi bir yöne kanat çırpışları...

En az yukarıdaki betimleme kadar korkunç ve acı bir haldi 28 Şubat darbe sürecinde İmam Hatip Lisesi üniversite öğrencisi başörtülü kızların yaşadıkları. Kolu kanadı kırılmış, yüreği ezilmiş, duadan başka sığınağı kalmamış kız öğrenciler; dedelerinin şehadet kanıyla suladığı vatanının üniversitelerinden atılmışlardı! İmam Hatip Liseli erkek öğrenciler de bu zulümden paylarına düşeni almış ve katsayı uygulaması ile üniversite kapıları yüzlerine kapanmıştı. İşte karanlığın en koyu olduğu o günlerde, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin ortaya koyduğu muhteşem mücadele neticesinde duman bulutlarını dağıtan bir ümit meltemi belirir: Viyana Üniversitesi'nde eğitim!

Elinizdeki bu kitap, mücadele etmenin ve hayat tutunup başarmanın destansı hikayesini anlatıyor; Viyana kapılarından sızan bilginin huzmelerini toplamak için yola çıkan "Söndürülemeyen Yıldızlar"ın hikayesini. Tarihin ve talihin bütün tezatlarına rağmen yüzlerindeki nurla aydınlattıkları yolda, baştan sona yaşanan gerçek hayat hikayelerini okuyacağınız bu kitap, aynı zamanda tarihin sayfalarına kazınmış hakikatleri de içinde barındırıyor. Hayatlarının baharında eğitim için zor bir hicrete mecbur bırakılan genç kız ve erkeklerin, Viyana'da kurduğu WONDER İmam Hatipliler Derneği çatısı altında verdikleri mücadelenin hatıraları ile baş başa bırakıyoruz sizleri.

KİTABIN KÜNYESİ

Yayın Tarihi:    Nisan 2021
ISBN:    9786057026811
Dil:    TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:   520 
Cilt Tipi:    Karton Kapak
Kağıt Cinsi:    Kitap Kağıdı
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor