Algı Yönetimi Siyasal ve Dijital İletişim, Sosyal Medya ve Kitle

Oğuz Göksu'nun editörlüğünde genç yazarların metinleriyle ortaya çıkan bu kitap algı yönetimlerinin farklı alanlarda ‘nasıl' harekete geçtiğini bizlere sunuyor.

Algı Yönetimi Siyasal ve Dijital İletişim, Sosyal Medya ve Kitle
Algı Yönetimi Siyasal ve Dijital İletişim, Sosyal Medya ve Kitle
GİRİŞ 09.05.2021 01:33 GÜNCELLEME 09.05.2021 01:33

Algı yönetimi meselesi, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çokça tartışılan konuların başında geliyor. Editörlüğünü Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun yaptığı Literatürk Academia’dan çıkan “Algı Yönetimi” kitabı son dönemin en popüler konusuna ışık tutuyor.

Ön sözünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un kaleme aldığı, 19 makaleden oluşan bu eser, algı yönetiminin farklı boyutlarını güncel örneklerle ve kavramsal düzeyde ele alıyor.

Algı yönetimiyle ilgili medyanın genelindeki negatif söyleme karşın algı yönetiminin gerçek bilginin geniş kitlelere bir strateji doğrultusunda farklı ikna yöntem ve teknikleriyle sunulması anlamına geldiği gerçeği geri plana iletilmektedir. Yanlış bilginin düzeltilmesi, kara propagandanın etkisinin azaltılması ve/veya yok edilmesi, dezenformasyonla mücadele edilmesi, hakikatin yaygınlaştırılması, manipülasyonun tersine çevrilmesi de algı yönetimi kapsamında ele alınmaktadır.

Kamuoy/u/ları ve gündem/ler oluşturmak, seçmen davranışlarını yönlendirmek, tüketici yönelimlerini belirlemek, dijital ortamlarda eylemler gerçekleştirmek, film endüstrileri ya da sosyal medya alanlarında, savaş propagandalarını aratmayacak yeni zihinsel metaforlar ortaya koymak gibi konularıyla kitap, yeni gerçekliği kıymetli kalemlerin yorumlarıyla okurlarına sunuyor.

Kitapta başta dijital dezenformasyon ve manipülasyon olmak üzere, sinema ve fotoğraftan dijital iletişime, sosyal medyadan siyasal liderliğe kadar birçok alanla algı yönetimi ilişkisi kapsamlı biçimde değerlendiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar