'Yolda Bir Kuşa Rastladım' kitabı raflardaki yerini aldı

Kuşların, günümüze kadar uzanan kadim yolculuğun hikâyesinin anlatıldığı, Yazar Hasan Kerim Güç’ün kaleme aldığı "Yolda Bir Kuşa Rastladım" adlı kitap okuyucusu ile buluştu.

'Yolda Bir Kuşa Rastladım' kitabı raflardaki yerini aldı
'Yolda Bir Kuşa Rastladım' kitabı raflardaki yerini aldı
GİRİŞ 31.05.2021 17:12 GÜNCELLEME 31.05.2021 17:12

Yazar Hasan Kerim Güç’ün kaleme aldığı, kuşların; günümüze uzanan kadim yolculuğunun hikâyesinin anlatıldığı, “Yolda Bir Kuşa Rastladım" Tuti Kitap’tan çıktı.

Farklı zamanların ve farklı kültürlerin hikâyelerinin anlatıldığı Yolda Bir Kuşa Rastladım; Attâr’ın ölümsüz kitabı Kuşların Dili’nde anlatılan efsanevi kuş Simurg’un, sonsuzluk iştiyâkıyla koyulduğu kozmik yolculuğuna dair bir yol manzarası çiziyor.

Kitap, okuru modern hikâyelerin içinden geçirerek, ilâhî hikmeti yansıtan evrensel hikâyelere doğru çekiyor. İrfânî birikimimize ve edebiyat dağarımıza değerli katkılar sunan bu hikâyeler; Attâr’dan, Hz. Mevlânâ’dan, Hz. Yûnus’tan, Martin Heidegger’den, Batı’nın büyük bilgelerinden ve onların metafiziksel imajlar dünyasından renkler ve kokular devşiriyor.

İyilik Yayıncılığı projesi kapsamında gelirlerinin bir bölümü ile eğitime destek sağlayacak kitapta otuz kuşun kendi hikâyelerini anlattığı çizimler ise Ressam Ece Günaçar'ın imzasını taşıyor.

Yazar, yayınevi ve kitapseverlerin iş birliği ile eğitim, sağlık, yurtiçi ve yurtdışı insani yardım gibi birçok farklı alanda başlatılan iyilik yayıncılığının 3. Kitabı olarak yayımlandı.
 
İYİLİK YAYINCILIĞI NEDİR?

Nefes Yayınevi, Tuti Kitap ve Genç Tuti bünyesinde “İyilik Yayıncılığı” adı altında ilk defa dünya çapında bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatıldı. Bu kampanya çerçevesinde “İyilik Yayın” logosu bulunan kitaplardan, elde edilen gelirin bir kısmıyla çeşitli iyilik hareketlerine katkı sağlanıyor.
 
Bugüne kadar yapılan kampanyalardan en önemli farkı, yazarın telif hakkı üzerinden, yayınevinin satışlardan ve kitapseverlerin duyarlılığından dolayı herkesin katkısıyla desteklenmesidir. Başlatılan sosyal sorumluluk kampanyası ile eğitim, sağlık, yurtiçi ve yurtdışı insani yardım gibi birçok farklı alana destek veriliyor. Kampanya kapsamında verilecek eğitim desteği ile öğrencilere, hemşirelik bursu veriliyor. Elden ele yayılan iyilik sayesinde okurların kitaplarına, ihtiyaç sahiplerinin de gerekli yardımlara ulaşması hedefleniyor.
 
HASAN KERİM GÜÇ KİMDİR?

1992’de İstanbul Erkek Lisesi’ni, 1996’da Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl ABD’ye yerleşti. Baltimore Üniversitesi’nde sırasıyla Enformatik Sistemler ve İşletme Yüksek Lisans programlarını tamamladı. 1999-2009 yılları arasında Avectra INC adlı yazılım şirketinde üst düzey yöneticilik yaptı. 2009’da Türkiye’ye döndü. 2010-2014 yılları arasında Turkey Sotheby’s International Realty Firması’nda IT ve Uluslararası İlişkiler’den sorumlu yönetici olarak görev yaptı. 2014 yılı itibarıyla Nefes Yayınevi’nde Genel Müdürlük görevini üstlenen Güç, halen Nefes ve Tuti markalarını yönetmektedir. 2019’da Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Enstitüsü’nde Yüksek Lisans programını tamamladı ve aynı enstitüde doktora programına başladı.

Yayın Tarihi: 20.05.2021
ISBN: 9786059218887
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak