Bir Yönetim Modeli - Mimar Sinan

İbrahim Zeyd Greçik'in kaleme aldığı, "Bir Yönetim Modeli - Mimar Sinan" kitabı ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’de kurum kültürü ve kurumsal devamlılık üzerine önemli analizler içeren kitabın 10. baskısı çıktı.

Bir Yönetim Modeli - Mimar Sinan
Bir Yönetim Modeli - Mimar Sinan
GİRİŞ 07.03.2022 15:32 GÜNCELLEME 07.03.2022 15:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İbrahim Zeyd Greçik'in kaleme aldığı, "Bir Yönetim Modeli - Mimar Sinan" kitabı ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’de kurum kültürü ve kurumsal devamlılık üzerine önemli analizler içeren kitabın 10. baskısı çıktı. Kitabın tanıtım bülteni şöyle: 

Bir Yönetim Modeli: Mimar Sinan’da İbrahim Zeyd Gerçik, Osmanlı yönetici yetiştirme kurumlarından hareketle insan kaynakları, proje yönetimi, motivasyon ve kurum içi eğitim alanlarına dair uygulanabilir bilgi ve ilkelere ulaşıyor ve bir yönetim modeli inşa ediyor. Dünya markası kurumlara sahip miyiz?”, “Osmanlı’dan günümüze süregelen şirketlerimiz hangileri?” ve “Dünya ölçeğinde kurumsal devamlılığa sahip şirketler sıralamasında kaçıncı sıradayız?” gibi sorularla da Türkiye’de kurum kültürü ve kurumsal devamlılık üzerinde duruyor ve yine tarihi temeller üzerinde uzun ömürlülüğün analizini yapıyor.

Şirket yönetimi alanında büyük ölçüde yabancı kaynakların referans alındığı günümüzde yerli kaynaklardan beslenen ve tarih, sanat tarihi, mimari ve edebiyat başta olmak üzere multidisipliner bir bakış açısı sunan eser, sahasında son derece önemli bir boşluğu dolduruyor.

YORUMLAR 1
  • orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    varsa da yahudi, rum ve ermenilerindir. etrak-ı bi idrak yani akılsız türk diye aşağılanan bir millet nasıl şirket sahibi olacaktı? tımar sisteminin olduğu bir sistemde bu tımarlar devşirme-dönme devlet adamları tarafından devletin asıl sahibi türk milletini ezmek için kullanıldı. derebeyler ve günümüze kadar gelen ağalara verildi. o zaman sadece tarım hayvancılık ve askerlik yapan vasıfsız insan olarak görülüyordu bu millet. şimdilerde olduğu gibi o zaman da gayri müslüm unsurlar baş tacıydı... 300 yıldır bu millet kendi öz yurdunda parya... hala değişmedi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?