Türkiye'de eğitimin evrenselleşmesi

Milli Eğitim Bakanı Özer'in kaleme aldığı "Türkiye'de Eğitimin Evrenselleşmesi" kitabı Maltepe Üniversitesi Yayınları'ndan çıktı.

Türkiye'de eğitimin evrenselleşmesi
Türkiye'de eğitimin evrenselleşmesi
GİRİŞ 07.07.2022 14:48 GÜNCELLEME 07.07.2022 14:48

Türkiye’de eğitim sistemi büyük çabalarla ve yatırımlarla güçlendirilmiş olmasına rağmen, yapılan bu iyileştirme­lerin toplumdaki görünürlüğünün yeterli olmadığı ve ye­terince bilinmediği açıktır. Bu nedenle bu kitapta eğitim sistemimizdeki son 20 yıldaki gelişmeleri ana hatlarıyla değerlendirmek istedim. Bunu yaparken amacım, bu iyi­leştirmelerin sonuçlarını nesnel bir şekilde ulusal ve ulus­lararası verilere dayalı olarak değerlendirmektir. Bu kita­bın, okullar arası başarı farklarını azaltacak ve dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliğini artıracak yeni eğitim politikaları­nın oluşturulabilmesine katkı sunmasını diliyorum.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!