Koronavirüse en yakından şahit olan Prof. Dr. Akkoyunlu günlüklerini kitaplaştırdı

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, 2020 yılında hayatımıza giren koronavirüs pandemisinde şahit olduklarını kitaplaştırdı.

Koronavirüse en yakından şahit olan Prof. Dr. Akkoyunlu günlüklerini kitaplaştırdı
Koronavirüse en yakından şahit olan Prof. Dr. Akkoyunlu günlüklerini kitaplaştırdı
GİRİŞ 29.09.2022 10:58 GÜNCELLEME 29.09.2022 11:59

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, 2020 yılında hayatımıza giren koronavirüs pandemisinde şahit olduklarını kitaplaştırdı. Kendisi de virüse yakalanan ve hastalığı ağır atlatan Akkoyunlu, yaşadıklarını günlüğüne yazmıştı. Akkoyunlu bizzat şahit olduklarını "Corona Günlükleri" kitabı Pegasus Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu.

Koronavirüse karşı verilen mücadelede canla başla savaşırken enfekte olup, virüse yakalandıktan sonraki süreci bir günlük haline getirerek sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, günlüklerini bir kitapta toplamıştı. 

Ölümden dönen Akkoyunlu, yaşadığı zorluğu günlüğünde şöyle anlatıyor:

"Hemşire hanım arıyor. Order girilmiş. İlaç hastanede yok. Temin edilecek. Ağzımdan gelen kan arttı. Peçete yetmiyor. Çok kanıyor. Plastik bardağa kan kusuyorum. Akşamki kan tahlili sonuçları gelmedi. Hemşire hanıma sordum. Trombosit sayısı düşmüş. Rakamı hatırlamıyor. Söylemek istemiyor. 

Nefesim yetmiyor. Havayı iyice içime çekiyorum ama oksijen alamıyorum sanki. Öksürüğüm iyice arttı. Dayanamıyorum artık. Dua ediyorum..."

Kitabın künyesi

  • Yazan: Muhammed Emin Akkoyunlu
  • Yayınevi: Pegasus
  • Sayfa Sayısı: 224 
KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler