Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü yazdı: Ortadoğu'da Türk Askeri Misyonu

Türk askeri Kosova, Somali, Bosna, Katar, Irak ve Suriye'nin kuzeyi, Azerbaycan ve Libya'da faaliyetlerde bulunuyor. Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan, Türk askerinin misyonunu anlatan bir kitap kaleme aldı.

Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü yazdı: Ortadoğu'da Türk Askeri Misyonu
Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü yazdı: Ortadoğu'da Türk Askeri Misyonu
GİRİŞ 03.11.2022 18:56 GÜNCELLEME 03.11.2022 21:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk askeri yurt dışında Kosova, Somali, Bosna, Katar, Irak ve Suriye'nin kuzeyi, Azerbaycan ve Libya'da faaliyetlerde bulunuyor.

Bu faaliyetlere ilişkin dikkati çeken bir kitap yayımlandı. Kitabın yazarı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü olan ve TSK'nın birçok önemli kadrolarında görev üstlenen Tuğgeneral Remzi Albasan. 

Selçuklu’dan Osmanlı’ya Türk devlet geleneğiyle bugün Ortadoğu’da ortaya konan yüksek siyasete dayalı faaliyetler arasında bir buluşmanın olduğunu anlatan kitabın arka kapak yazısı şöyle: 

İbn Haldun büyük bir vukufiyetle “Coğrafya kaderdir.” der. Bir bölgenin coğrafî konumu o bölgenin olumlu veya olumsuz anlamda geleceğini belirler. İnsanoğlunun gelişim sürecinde medeniyetin ve kültürel hayatın birçok aşaması, Orta Doğu’da doğmuş ve buradan tüm dünyaya yayılmıştır. 

Türkiye için Orta Doğu, coğrafî bir olgu olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Abbasîlerden bugüne Orta Doğu’nun temel unsurlarından biri olan Türkler, bölgede oyun kuran, oyun bozan ve hep bir numaralı aktör rolündedir. Türkler, kuşkusuz bu gücünü, başta karakteri ve inançları olmak üzere devlet, siyaset ve askerî tecrübesinden almıştır. Tarih boyunca Orta Doğu’daki Türk askerî varlığının amacı, bölgeye dışardan gelen yıkıcı saldırıları önlemek ve adaleti muhafaza etmek olmuştur. Türk askeri, bu bölgede barış ve istikrarı temsil etmektedir. Bölge halklarının Türk askerine bakışı budur ve bütün dünya buna şahittir.

Kitabın künyesi: 

  • Ortadoğu'da Türk Askeri Misyonu
  • Remzi Albasan
  • Kopernik Kitap 
  • 120 Sayfa, 2022
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ABD, Türkiye'ye vermediği LAV(Gelişmiş Tank Savar) silahını terörist PKK'ya veriyor, buradan bile Türkiye'ye karşı neler planladıklarını kurmak istedikleri teröristan devleti projesini anlamak gayet kolay. Bu teröristan resmi devlet yapılmadan önce Türkiye, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'a yıldırım operasyonları yapıp oraları ilhak etmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde, 40 yıldır bize verilen terör ve savaş tazminatı olarak bile oraları ilhak etmeliyiz böylece Türkiye'nin enerji sorunu çözülür. Bizim hakkımızı terörist eşkıyalar yiyor ve yine bize saldırıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!