Bülent Turan'ın yeni kitabı yayımlandı: Durup Düşününce

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın yeni eseri "Durup Düşününce" Muhit Kitap'tan yayımlandı.

Bülent Turan'ın yeni kitabı yayımlandı: Durup Düşününce
Bülent Turan'ın yeni kitabı yayımlandı: Durup Düşününce
GİRİŞ 16.12.2022 16:56 GÜNCELLEME 16.12.2022 17:31

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın yeni eseri "Durup Düşününce" Muhit Kitap'tan yayımlandı. 

Kitabın arka kapak yazısı şöyle: 

Modern hayatın insanı bir koşturma içine hapsettiği bu çağda, kendini bilmek, varlığımızı eşref-i mahlûkat olarak sürdürebilmek için bir zarurettir.
 
Bülent Turan; şehirden tarihe, siyasetten kültür sanata birçok mesele üzerine zihin kazıları yapıyor. Okuru, bizi biz yapan değerler üzerindeki örtüleri kaldırmaya ve hatırlamaya davet ediyor.
 
Durup Düşününce, devletin milletinden milletin devletine uzanan bir fikir yolculuğu; dünyayı, Türkiye’yi ve insanı okuma çabasıdır. 

Kitabın künyesi ise şu şekilde:

Eser Adı: Durup Düşününce

Yazar: Bülent Turan

144 Sayfa

Yayınevi: Muhit Kitap

KİTAPTAN BİR BAŞLIK: MİLLETTEN CHP'YE MUHALEFET GÖREVİ

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle birlikte bu millet son 20 yılda yapılan 15 seçimde, CHP ya da başka bir partiye seçim kazanma imkanı tanımamıştır. Ama bu dönemde millet, CHP'ye de tarihi bir sorumluluk yüklemiştir: "Ana muhalefet." Siyaset sahnesinde iktidarlar başrol ise, muhalefet de en iyi yardımcı oyuncudur. Hasılı oyunun kusursuz tamamlanabilmesi ve mizansenin harikulade olması için iktidar kadar muhalefetin de başarılı bir performans sergilemesi gerekir. Bu hem millet hem de iktidar için çok yararlı sonuçlara kapı aralar. 

2002 yılından bu yana CHP, muhalefet etmeyi Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir dil kurmaya, kısır bir döngüye indirgemiş ve bu da Türkiye'de yapıcı bir muhalefet oluşmasına izin vermemiştir. CHP'ye genişleme olanağı vermeyen bu siyaset yapma modeli, zamanla siyasi hırslarla da birleşince CHP'de bu kez akıl tutulması baş göstermiş ve Türkiye'yi yıkma planları açık olanlarla bile partiyi yan yana getirmekten imtina edilmemiştir. CHP'nin artık bir şeyi iyi etüt etme vakti çoktan gelmiştir: Aynı şeyler yapıp farklı sonuçlar beklemek, en hafif tabirle büyük safdilliliktir. 

Her ne kadar CHP; son 20 yılda iktidar namına hiçbir millet izni göremese de yıllara sari olarak yuvalandığı bürokratik tahakkümünü sürdürmeye çalıştı. Hukuku kamufle eden bu zihniyet başörtüsü gibi temel bir değeri dahi 10 yıl boyunca çözdürmedi.

BÜLENT TURAN KİMDİR?

Bülent Turan
17 Ocak 1975’te Çanakkale’de doğdu.
İlköğrenimini Lapseki 25 Eylül İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı.
Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı.
Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu gibi, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlendi. Lise ve üniversite yıllarında da çok sayıda sivil toplum kuruluşunda ve öğrenci organizasyonunda yer aldı.
Kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosu’nun yöneticiliğini yaptı.
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığının ardından AK Parti İstanbul Teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı.
24. Dönem İstanbul Milletvekili, 25, 26 ve 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

24. Dönemde TBMM Adalet Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Bir dönem AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı vazifesini yürüttü.

2015 yılından bu yana AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir.
Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde kendi objektifine yansıyan fotoğrafları ve bu fotoğrafların hikâyelerini 2009 yılında yayımlanan “Bir Mola” adını verdiği bir foto-kitapta derledi.

İngilizce bilen Turan, evli ve üç çocuk babasıdır.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?