Türk ekonomisinin yeni atılımı: Dijital kalkınma

Serkan Cantürk’ün son yıllarda gündem olan ve geleceği şekillendireceği düşünülen dijital dönüşüm ve dijital kalkınma ile alakalı kaleme aldığı ‘Konvansiyonel Kalkınmadan Dijital Kalkınmaya Türkiye’ adlı kitabı Aktif Yayınevi’nden çıktı.

Türk ekonomisinin yeni atılımı: Dijital kalkınma
Türk ekonomisinin yeni atılımı: Dijital kalkınma
GİRİŞ 22.12.2022 16:11 GÜNCELLEME 22.12.2022 16:11

Sanayi devriminin ve Endüstri 4.0’ın ardından ülke ekonomilerine yön veren teknolojik gelişmelerle birlikte dijital kalkınmaya Türkiye’nin son yıllarda yaptığı hamlelerle nasıl yerini aldığını aktaran ‘Konvansiyonel Kalkınmadan Dijital Kalkınmaya Türkiye’ adlı kitap Serkan Cantürk’ün imzasıyla okuyucuyla buluştu.

Serkan Cantürk’ün uzun süren çalışmalarının ardından kaleme aldığı kitapta, Türkiye ekonomisinde yeni dönemin satır başlarından biri olan dijital dönüşüm ve dijital kalkınmaya dikkat çekiyor. ‘Konvansiyonel Kalkınmadan Dijital Kalkınmaya Türkiye’ adlı kitabında, Yeni nesil teknolojilerin ekonomiyi nasıl şekillendirdiği, 21. yüzyılda ekonominin iki mega trendi dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmanın birbirini nasıl etkilediği ve Türkiye’nin dijital dönüşüm politikalarını hangi uygulamalarda gerçekleştirdiğini tek tek okuyucuya aktarıyor. 

Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verildi;

Konvansiyonel kalkınmadan bilgi ve teknoloji temelli dijital kalkınmaya evrilen küresel gelişmeler karşısında türkiye de kayıtsız kalmamış 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Ulusal Yapay Zeka Stratejisi 2021-2025 başta olmak üzere BİT merkezli hedefler ile bu hedeflere yönelik politikalar ve eylemler belirlenmiştir.Küresel pandemi sürecinde doğrusal ekonomiden ‘döngüsel ekonomi’ye geçmenin seçenek değil zorunluluk olduğunun daha iyi anlaşılması ile yeşil ekonomi ve dijital devrim gibi kavramların öncülüğünde iş ve sürdürülebilir kalkınma modeli hızla değişmektedir. Aynı zamanda küresel yeni standartlar demek olan dönüşüm rekabet endekslerini de kökten değiştirme potansiyeline sahiptir. Güç ve mülkiyet kavramının anlam ve değerini yeniden belirleyen dijital devrim odaklı bilgi ekonomileri, bugün ve geleceğin belirleyicisi olacaktır.

SERKAN CANTÜRK KİMDİR?

Serkan Cantürk, hem bir akademisyen, hem de genç bir siyasetçi. Bilgisayar Mühendisi olan Cantürk, hem İngiltere’de hem de Amerika’da Finans ve İşletme üzerine yüksek lisans yaptı. Cantürk, Schiller International Üniversitesi'nde yaptığı MBA Uluslararası İşletme yüksek lisansını birincilikle tamamladı. İktisat doktorasını Marmara Üniversitesi'nde tamamlayan Cantürk, iyi derece İngilizce ve Rusça bilmektedir. İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Dr. Öğretim Üyeliği de yapan Serkan Cantürk, 2019'dan beri İstanbul Kağıthane'de AK Parti ilçe başkanlığını da yürütmektedir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..