YEKDER'den iki yeni eser

Eğitimi alanında faaliyet gösteren Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER), iki önemli çalışmayı daha yakın zamanda okuyucularla buluşturdu.

YEKDER'den iki yeni eser
YEKDER'den iki yeni eser
GİRİŞ 10.01.2023 17:49 GÜNCELLEME 10.01.2023 17:49

Bugün gençlere yönelik ilgi çekici programlara, modelleme çalışmalarına ve yayımlara duyulan ihtiyacı kolaylıkla gözlemleyen YEKDER, Etkinliklerle İstanbul Gezi Rehberi serisi ile yıllardır özgün modeller ve materyaller üreterek söz konusu ihtiyaca binaen Şerife Alcan tarafından kaleme alınan “Etkinliklerle Süleymaniye Külliyesi Gezi Rehberi” kitabını yayımladı. Tarihi mekanların merak edilerek, araştırılarak ve fark edilerek ziyaret edilmesine yönelik hazırlanan gezi rehberinde Süleymaniye Külliyesi’nin merak edilen taraflarına değiniliyor. Eserle birlikte Süleymaniye Camii ve Külliyesi özet bilgiler ve görsellerle tanıtılıyor.

YEKDER’in yayımladığı bir diğer eser ise bir gençlik çalışması olarak karşımıza çıkıyor. “Marifet Okulu Lise” adını taşıyan kitabın yazarlığını Fatih Alibaz Dursun yapıyor.  Uzun yıllar önce YEKDER tarafından modellenen Marifet Okulu programının uygulama çalışmalarında edinilen gözlem ve tespitler neticesinde programın saha çalışmalarında daha etkin kullanılmasını sağlayacak bir yayımın gerekliliği fark edilerek söz konusu eser meydana getiriliyor. Eser, programı uygulayan eğitimcilere yardımcı olmak ve gençlerin keyifle okuyabileceği bir yayım hazırlamak için sarf edilen kıymetli bir gayretin ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor