Usta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu!

Yirmi üç yazarın kalemini buluşturduğu 'Bir Diriliş Eri Sezai Karakoç' kitabı Beyan Yayınları'ndan okura sunuldu.

Usta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu!
Usta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu!
GİRİŞ 11.01.2023 17:33 GÜNCELLEME 11.01.2023 17:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

16 Kasım 2021 Salı günü hayata veda eden Ahmet Sezai Karakoç, benimsediği vizyon ve misyonunun yanı sıra Müslüman kimliğiyle gelecek nesillere anlatılmaya devam ediyor.

Ünlü düşünür, fikir adamı, şair-yazar ve siyasetçi Sezai Karakoç, henüz 19 yaşındayken kaleme aldığı Mona Rosa şaheseriyle gönüllerde taht kurdu. Necip Fazıl, Mehmet Akif, Cahit Zarifoğlu gibi edebiyatın önde gelen isimlerinden olan Ahmet Sezai Karakoç, 1971-1972 yılında "Uzatma dünya sürgünümü benim" demişti. Nitekim Karakoç, 2021 yılının kasım ayında tüm sevenlerine gerçek bir sonbaharı yaşattı.

Yaşamını insanlığın ve İslam'ın uyanışına vakfeden Karakoç, Edebiyat dünyasının hemen her alanında eserler kaleme almıştır. Beyan Yayınları, Yazar Osman Koca editörlüğünde alanında usta 23 yazarın kalemini, Ahmet Sezai Karakoç etrafında birleştirdi.

BİR DİRİLİŞ ERİ SEZAİ KARAKOÇ KİTABI NEYİ ANLATIYOR?

Fahrettin Gün 'Sezai Karakoç Kronolojisi'yle, Sami Uluğ 'Sezai Karakoç Ansiklopedisi'yle, Abdullah Harmancı 'Sezai Karakoç: Absürt Tiyatrodan Öte'siyle, Abdulvehap Ballı 'Koşu Bittikten Sonra da Koşan Atlı'yla, Ali Haydar Haksal 'Biçimcilik ve Özcülük'le, Alim Kahraman 'Sezai Karakoç'a Dair'le, Arif Ay 'Sezai Karakoç'un Düşünce Dünyası'yla, Bayram Karaçor 'Yedinci Oğul'la, Ersin Nazif Gürdoğan 'Kültürsüz Ekonomi-Ekonomisiz Kültür'le, Ethem Erdoğan 'Sezai Karakoç'un Biyografi Yazarlığı'yla, Hacı İbrahim Delice 'Sezai Karakoç'un Şiirlerinde "Diriliş" Kelimesi ve Kavram Alanı'yla, Hamza Çelenk 'Üstad'ın "Masal" Şiiri ve Yabancılaşma Üzerine Sosyolojik Bir Okuma'yla, İdris Ekinci 'Sezai Karakoç Üzerine Notlar'la, İsmet Emre 'Sezai Karakoç'un Dünya Görüşü', Mustafa Özel 'Bir Umut İnsanı Olarak Sezai Karakoç'la, Nabi Avcı 'Bir Devir Kapanırken'le, Necip Tosun 'Sanat ve Düşüncede Sezai Karakoç'la, Osman Koca 'Sezai Karakoç Hikayesi'yle, Recep Garip 'Sezai Karakoç'ta Gençlik Düşüncesi'yle, Serdar Kacır 'Üstad Sezai Karakoç ve Şiir Medeniyeti'yle, Şakir Diclehan 'Karakoç'la Özdeşleşen Bir Kavram: Diriliş'le, Şakir Kurtulmuş 'Sezai Karakoç'un Şiirinde Gül İmgesi'yle, Yılmaz Daşçıoğlu 'Sezai Karakoç Şiirinde ve Düşüncesinde Merkezi Bir kavram Olarak Hakikat'le Karakoç'un sanat ve dünya görüşü en ince ayrıntısına kadar hafızalarda yer buluyor.

Öte yandan 'Bir Diriliiş Eri Sezai Karakoç' kitabında üstadın anısı için; Hasan Aycın, Kübra Şenal ve Muammer Bulut çizgisine de yer veriliyor.

"Güzel insanlar güzel atlara binip giderler ama geride yüz güldüren hatıralar ve ışıldayan izler bırakır. Eminim ki; toprak, bu güzel insanı bağrına bastığından dolayı çok mutludur."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ali furkan 8 ay önce Şikayet Et
    çok güzel bir çalışma. hem yazaralrın yetkiniliği hem editörün profesyonelliği kitaba iyi bir muhteva katmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi