Kur'ân'da Tevhidin Sembolü Mâbedler

İlahiyatçı Dr. Aslan Çıtır'ın kaleme aldığı "Kur'ân'da Tevhidin Sembolü Mâbedler" kitabı Emin Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu.

Kur'ân'da Tevhidin Sembolü Mâbedler
Kur'ân'da Tevhidin Sembolü Mâbedler
GİRİŞ 26.01.2023 16:15 GÜNCELLEME 26.01.2023 16:15

İlahiyatçı Dr. Aslan Çıtır'ın kaleme aldığı "Kur'ân'da Tevhidin Sembolü Mâbedler" kitabı Emin Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu. Kitabın tanıtım bülteni şöyle:

"Allah, ibadetleri ilk peygamberden itibaren emretmiştir. Namaz, bu ibadetlerden biridir. Her peygamberin namaz kıldığı bir mekân vardır. Kur’ân’a göre, Semâvî Kitap sahibi peygamberlerden Hz. Mûsâ ve ümmetinin namaz kıldığı mâbede Salavât; Hz. Îsâ ve ümmetinin namaz kıldığı mâbede Savâmiu’/Biye‘un; Hz. Muhammed ve ümmetinin namaz kıldığı mâbede Mescit denmektedir. Günümüzde Hıristiyan ibadet mekânı olarak bilinen Savâmiu’/Biye‘un, tevhidden uzaklaşmış ve sonradan Kilise ismiyle teslisin mâbedi olmuştur. Bu mekânların tamamı tevhidin sembolü olarak kulluk bağlamında namazı sadece Allah’a has kılmak için bina edilmiştir. Ancak Kur’ân haricindeki semavi kitapların tahrif edilmesiyle mescit haricindeki bu mâbetlerde eda edilen ibadetler de tahrif edilmiştir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!