Sürgün dergiden gençlere özel yarışma

Edebiyat dünyasına yeni bir alan açmayı hedefleyen Sürgün dergi, genç kalemleri "bahar geliyor, sürgün veriyor kelimelerimiz" çağrısıyla kendi gölgelerini aramaya devam ediyor.

Sürgün dergiden gençlere özel yarışma
Sürgün dergiden gençlere özel yarışma
GİRİŞ 25.03.2023 13:49 GÜNCELLEME 25.03.2023 13:49

Edebiyat dünyasına yeni bir alan açmayı hedefleyen Sürgün dergi, genç kalemleri "bahar geliyor, sürgün veriyor kelimelerimiz" çağrısıyla kendi gölgelerini aramaya devam ediyor. 

Dijital bir edebiyat dergi olan Sürgün, ilk sayısına şiir, öykü ve deneme alanında yapılacak önemli bir yarışmayla çıkıyor.

Sürgün Dergisi Şiir, Öykü, Deneme Yarışması Katılım Şartları

Yarışmanın konusu tüm kategorilerde “Sürgün”dür.
Katılım için yaş sınırı 15-30 yaş aralığındaki gençlerdir. (15 ve 30 yaşındaki gençler de katılabilir.)
Daha önce basılı veya dijital herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Katılım tek bir eser ile sınırlıdır. Dileyenler her kategoriden yalnızca bir eser gönderebilir. Bir kişi, aynı kategoriye birden fazla eser ile başvuramaz.
Eserlerin Word belgesine kaydedilmiş olarak belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Posta, kargo ve elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Metin dosyası ile birlikte metnin adını taşıyan başka bir dosyada yazarlar kimliklerini, rumuzlarını ve iletişim bilgileri ile birlikte kısa özgeçmişlerini belirtmelidir.
Yarışmaya katılanlar, seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle eserin yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir.
Katılımcılar eserlerinin sağ üst köşesinde bir rumuz kullanmalıdır.
Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Bu nedenle eserlerin özgün metinler olmasına dikkat edilmelidir.


Eserlerin katılım şartlarını sağlaması, başvuru adresine ulaşması yazarların sorumluluğundadır. Başvuru şartlarına uymayan eserler için herhangi bir geri bildirim yapılmayacaktır.
Eserler surgun.editor@gmail.com adresine gönderilecektir.
Eserler 30 Nisan 2023 (saat 23.59) tarihine kadar gönderilmelidir.
Yazarların kimlik ve iletişim bilgilerinin olduğu dosyada mutlaka yazarların gerçek kişi isimleri ve gerçek iletişim bilgileri yer almalıdır. Kimlik ve iletişim bilgilerinin müstear, mahlas vb. gerçek kimlikleri müphem kılacak başka türden isimler kullanılmamalıdır. Başkasının adı ve iletişim bilgileri de kullanılmamalıdır. (18 yaşından küçük katılımcılar kendi telefon ve elektronik posta adresleri olmaması halinde velilerinin iletişim bilgileri yazabilir. Ancak katılımcı olarak kendi isimleri yazılmalıdır.)
Şiir kategorisinde katılacak eserler için herhangi bir kelime, sayfa ve şekil sınırlaması yoktur.

Öykü ve/veya denemeler, Microsoft Word üzerinden Times New Roman yazı karakteriyle 12 punto ve 1,5 satır aralığında yazılmalıdır.
Eserler en az 700 kelime ile 2 Word sayfası, en fazla 1500 kelime ile 4 Word sayfası olacak şekilde yazılmalıdır.
Her iki kategoride de metinler 4 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

SEÇİCİ KURUL:

Öykü: Abdullah Harmancı, Ali Haydar Haksal, Güray Süngü.

Deneme: Ahmet Mercan, Dursun Ali Tökel, Mürsel Sönmez.

Şiir: Hüseyin Akın, Furkan Çalışkan, Ahmet Edip Başaran, Yılmaz Daşçıoğlu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak