İstanbul Valiliği’nden Mimarlar Günü’nde anlamlı çalışma: İstanbul ve Mimar Sinan

İstanbul Valiliği, Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü’nde anlamlı bir çalışmaya imza attı. Mimar Sinan’ın İstanbul’daki eserleri, Valilik tarafından hazırlanan “İstanbul ve Mimar Sinan” kitabında toplandı.

İstanbul Valiliği’nden Mimarlar Günü’nde anlamlı çalışma: İstanbul ve Mimar Sinan
İstanbul Valiliği’nden Mimarlar Günü’nde anlamlı çalışma: İstanbul ve Mimar Sinan
GİRİŞ 24.04.2023 16:54 GÜNCELLEME 24.04.2023 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Osmanlı İmparatorluğu'nun baş mimarı Mimar Sinan’ın eserleri; kullandığı teknikler ve sahip olduğu mimari dehayla zamana karşı meydan okumaya devam ediyor. Birçok kentte bulunan köprü, cami, medrese, han, kervansaray gibi pek çok yapıda imzası bulunan Mimarların Piri Sinan, gün gelmiş azgın sulara köprüler inşa etmiş, gün gelmiş Istanbul'a kemerlerle su taşımıştı. Kuşlar için yuva, cihan padişahları için de ebedi istirahatgahlar yapmış, nice ulu camilerin harcına alın teri dökmüştü. İstanbul'un her köşesinde eserleriyle yaşayan Koca Sinan'ın, gelecek nesilerden sadece tek bir dileği vardı. "Hayırla yåd edilmek."

İstanbul Valiliği de kentin büyüleyici silüetini belirleyen eserlerde imzası bulunan Sinan’ın eserlerini özel bir kitap haline getirdi. Geçmişten geleceğe ışık tutan ve 4 bölümden oluşan kitapta, Sinan’ın İstanbul’daki eserleri detaylı bir şekilde ele alınıyor.  Kitapta kentteki eserlerin yanı sıra Mimar Sinan’ın Sai Mustafa Çelebi' ye yazdırdığı Tezkiretü'l Bünyan ve Tezkiretü'| Ebniye adlı eserler de yer alıyor.

Prof. Dr. Şuphi Saatçi’nin kaleme aldığı “İstanbul ve Mimar Sinan” kitabının Yayın Yönetmenliğini İstanbul Valisi Ali Yerikaya üstleniyor. Prof. Dr. Ergun Yolcu, Bülent Günal, Muammer Karadeniz, Banu Karakuş ve Esra Mutlu’nun yayın kurulunda yer aldığı çalışmanın fotoğraflarında Tayfun Karabağ imzası bulunuyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Türkoğlu 11 ay önce Şikayet Et
    Bi kitabı nerden alırız, ve ya sipariş ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu