Uzm. Dr. Ömer Saltan'ın yeni kitabı "Çocuklarda Doğal Tedavi Yöntemi" raflarda

Uzm. Dr. Ömer Saltan’ın çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda ebeveynlerin en çok merak ettiği soruları yanıtladığı; ‘Çocuklarda Doğal Tedavi Yöntemleri’ kitabı, raflardaki yerini aldı.

Uzm. Dr. Ömer Saltan'ın yeni kitabı "Çocuklarda Doğal Tedavi Yöntemi" raflarda
Uzm. Dr. Ömer Saltan'ın yeni kitabı "Çocuklarda Doğal Tedavi Yöntemi" raflarda
GİRİŞ 18.08.2023 11:01 GÜNCELLEME 18.08.2023 11:01

Yüksek kalorili, yağlı ve tuzlu fast-food gıdalar, işlenmiş yiyecekler, genetiği ile oynanmış sebze ve meyveler, su, hava ve çevre kirliliği, kimyasal maddelere maruz kalmak, iklim değişikliği, doğal afetler ve ekonomik sorunlar günümüz dünyasının gerçekleri… Tüm bu olumsuz faktörler yaşamın her anında kendini hissettirirken, belki de birçoğumuzu en çok zorlayan kısım, iyi bir ebeveyn olmaya çalışmak! Çocuk yetiştirmek başlı basına zor bir görevken, bunu geçtiğimiz yıllara göre daha zorlu şartlar altında yapmak büyük sorumluluklar getiriyor.

Her anne-babanın ortak dileği, çocuklarının sağlıklı olmasıdır. Sabır ve özveri ile geçen yıllar içinde hasta olduklarına tanıklık etmek ise bu hayattaki en büyük sınavları… Aileler, çocuklarının iyi olmalarını sağlamak için ellerinden geleni yaparak, hastalık durumlarında geleneksel tedavi yöntemlerine başvuruyor. Ancak geleneksel tedaviler özellikle hassas bünyeli çocuklarda çeşitli yan etkilere yol açabiliyor. Hastalığı tedavi ederken, bazı komplikasyonları da beraberinde getirebiliyor.

İşte tam da bu nedenle bazı aileler doğal tedavi yöntemlerine yöneliyor. Aromaterapi, Fitoterapi ve Homeopati; uzun yıllardır hastalıklardan korunmada, tedavide ve sağlığı sürdürmede tercih edilen doğal tedavi yöntemleri.

Bu kitap Aromaterapi, Fitoterapi ve Homeopati yöntemleriyle; bebek ve çocukları hastalıklardan korumada, hastalık semptomlarını hafifletmede, bağışıklık sistemlerini güçlendirmede, iyileşme süreçlerini hızlandırmada ve tedavilerinde izlenecek yolları anlatıyor.

Kitapta çocukların sık karşılastığı hastalıklar hakkında bilgiler verilirken, doğal yöntemlerin nasıl kullanılacağı, karışımların nasıl hazırlanacağı, dozların nasıl ayarlanacağı, reçeteler konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler de veriliyor. Hangi yöntemin hangi hastalıkta daha etkili olduğuna dair ipuçları verirken, 100’den fazla reçete ile kapsamlı bir rehber niteliği taşıyor.

Uzm. Dr. Ömer Saltan

1972 yılında İstanbul’da doğan Dr. Ömer Saltan; ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2002’de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak ihtisasını tamamladı. Çeşitli özel hastanelerde çalıştıktan sonra 2014 yılında kendi kliniğini açtı. 1996 yılından beri hekimlik kariyerine Fitoterapi, Homeopati, Fonksiyonel Tıp gibi bütüncül ve tamamlayıcı tıp eğitimleri eklemiştir. Uzun yıllardır çok sevdiği çocuklara hastalanmamaları ve sağlıklı büyümeleri için hizmet vermektedir.

K. Tülin Açıkbaş

1977 yılında İstanbul’da doğan K. Tülin Açıkbaş; ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1994 yılında üniversite eğitimi için ABD’ye gitti. 1999’da University of North Alabama, Radyo-TV-Film Bölümü’nden mezun oldu. 1999-2009 yılları arasında NTV’de çeşitli görevlerde bulundu. 2009-2019 arasında Milliyet Gazetesi’nde editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılında www.iyininpesinde.com adındaki internet sitesini kurdu. Halen bu mecrada gazeteciliğe devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den