TDV'den 230 kütüphaneye kitap desteği

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), geçtiğimiz yıl başlattığı “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasıyla yurt genelinde 230 kütüphaneye kitap desteği verdi, binlerce öğrenciye kitap hediye etti. Kampanya kapsamında yaklaşık 52 bin kitap desteği sağlandı.

TDV'den 230 kütüphaneye kitap desteği
TDV'den 230 kütüphaneye kitap desteği
GİRİŞ 08.09.2023 15:43 GÜNCELLEME 08.09.2023 15:43

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Dünya Okuma Yazma Günü’nü tebrik ederek, “İslam medeniyeti ilim, irfan, hikmet medeniyeti ve Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde inşa edilmiş bir kitap medeniyetidir. Yüce Kitabımızda okuma ile öğrenmenin önemine dikkat çeken çok sayıda ayet bulunmaktadır. İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Bu anlamda sahih kaynaklardan okumayı, bilgi sahibi olmayı çok önemsiyor ve çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

51.930 adet kitap ulaştırıldı

Eğitimi her anlamda önceleyen Vakfın, kitap okumayı teşvik eden faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Turan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Hediyem Kitap Olsun’ kampanyasını geçtiğimiz yıl Eylül ayında hayata geçirdik. Doğru kaynaklar üzerinden kapsamlı bir okuma seferberliği başlatma gayesiyle sürdürdüğümüz kampanya sayesinde kısa sürede ülke genelindeki 230 kütüphaneye kitap desteği verdik. Kitap satın alma imkânı olmayan kişilere, öğrencilerimize, dezavantajlı gruplara kitaplar hediye ettik. Vakfımızın il ve ilçe şubelerindeki kadın ve gençlik kolları tarafından 35 ilde kurulan 43 ‘Hayır Çarşısı’ndan elde edilen gelirle ve hayırseverlerimizin destekleriyle kütüphanelere, öğrencilere ve kitap okumak isteyip de imkanı olmayan çok sayıda kişiye 51.930 adet kitap desteği sağlandı” diye konuştu.

Turan, okuma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasının devam ettiğinin bilgisini vererek, “Ülke genelindeki çeşitli kurum ve kuruluşların kütüphanelerine kitap desteği vermeye, okumak isteyip de kitaba ulaşamayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, öğrencilerimize Başkanlığımızın ve Vakfımızın yayınlarından çıkan kitapları hayırseverlerimizin desteğiyle ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Her yaş grubuna hitap eden sahih kitaplar bulunuyor

Proje kapsamında farklı yaş gruplarına hitap eden kitapların bulunduğunu kaydeden Turan, şunları söyledi:

“Daha fazla insanı kitapla buluşturma gayesiyle hayata geçirdiğimiz ‘Hediyem Kitap Olsun’ projesi, 15 ana kategori ve 55 alt kategoride toplam 1682 kitaptan oluşmaktadır. Çocuk, gençlik ve aile kitaplığı, din eğitimi ve kültür kitaplığı, ilahiyat temel eserler, yabancı dilde yayınlar, irşat yayınları gibi ana kategorilerin her biri kapsamlı setler ihtiva etmektedir.”

Okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisi aşılamak için başlatılan kampanyaya destek vermeye davet eden Turan, “Bu seferberliğe destek vermek isteyen hayırseverlerimiz ‘KİTAP’ yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL bağışta bulunabilir, ‘bagis.tdv.org’ web adresinden ya da TDV mobil bağış uygulamasından ‘Hediyem Kitap Olsun’ kampanyasına destek verilebilir” dedi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak