Bakan Göktaş, çocuklar için kitap seslendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık biriminde çocuklar için kitap seslendirdi.

Bakan Göktaş, çocuklar için kitap seslendirdi
Bakan Göktaş, çocuklar için kitap seslendirdi
GİRİŞ 09.11.2023 15:03 GÜNCELLEME 09.11.2023 15:03

Bakan Göktaş, Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık stüdyosunda, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı'nın hazırladığı, Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler dizisinden Altın Dilli Kız isimli masal kitabını seslendirdi. Kitabı, görme engelli çocuklar başta olmak üzere tüm çocuklar için seslendiren Göktaş, "Çocuklarımızı erken yaşta okumaya teşvik etmek, onlara okumayı sevdirmek amacıyla 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun içerikli kitap listesi oluşturuyor, listemizi her geçen gün geliştiriyoruz. 2018 yılından günümüze kadar 0-18 yaş çocukları için hazırladığımız listemizle birlikte 1502 kitap çocuklarımız için uygun içerikli olarak değerlendirilmiştir" dedi.



Altın Dilli Kız kitabının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Çocuk Dostu kitap değerlendirmesinde yer alan, evrensel ahlak kurallarına uygunluk, milli, manevi değerlerle uyumluluk, çocukların psikososyal gelişmelerine sunulan katkı, dil gelişimine sağlanan yarar gibi birçok başlıktan tam puan aldığı ve çocuklar için yararlı kitap olarak nitelendirildiği bildirildi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım