300 bin genç aynı anda kitap okuyacak

Türkiye Gençlik Vakfı’nın markalaşan projesi ‘’Kitap Kurdu Yarışması” 2023-2024 Lansmanı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı. Geçtiğimiz yıl 111 bin 505 başvuruyla rekor bir kitap yarışmasına imza atan TÜGVA, bu yıl 300 bin gence ulaşacak.

300 bin genç aynı anda kitap okuyacak
300 bin genç aynı anda kitap okuyacak
GİRİŞ 23.11.2023 15:57 GÜNCELLEME 23.11.2023 15:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ortaokul öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için organize edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kitap Kurdu Yarışması’nın bu yıl 6.’si düzenlenecek. 81’ilde Türkiye geneli olarak yapılan yarışmanın, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için açılışı Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katıldığı programa pek çok basın mensubu, STK yöneticisi ve ortaokul öğrencileri katıldı.

KENDİ REKORUNU KIRMIŞTI!

Lansman programında konuşma yapan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci: "2021-2022 yılında 40 bini aşkın genç arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık. 40 binin ardından 2022-2023 döneminde, yani geçen sene 111 bin 505 öğrenciyle ulaşarak kendi rekorumuzu kırdık. Bu yıl hedefimiz 300 bin öğrenciye ulaşmak.” diyerek hedeflerini açıkladı.

İlk genç yaş skalasına hitap eden yarışmada ortaokullu öğrenciler 5 kitaplık okumanın ardından 100 soruluk bir sınavda ter dökecekler. Türkiye geneli 81 ilden katılıma açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat olarak açıklandı. Yarışmanın 8-9-10 Martta online, 21 Nisanda yazılı sınav şeklinde yapılacak.

USTA YAZARLAR KALİTELİ KİTAPLAR

Yarışma kitapları; edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, değerler eğitimi, fantastik-kurgu ve klasiklerden oluşan çok yönlü bir okuma listesine sahip. İki farklı kategoride toplamda 10 kitaplık listede yazarlar da dikkat çekiyor. Ömer Seyfettin, Jules Verne, Edmondo De Amicis gibi Türk ve Dünya klasiklerinden isimlerle beraber, Mustafa Özçelik, Esra Bahadır Cesar, Figen Yaman Coşar, Meryem Uçar, Ayşe Sevim, Yusuf Asal’a ait günümüz yazarlarının kitapları da listede yer alıyor.

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLERE DOYACAK

Yarışmaya “tugva.org” üzerinden başvuran ortaokullu öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyarak sınava hazırlanıyor. Sınav sonunda dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödüller var. 1.’ye Umre veya Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte)  + 15 Bin TL, 2.’ye Bilgisayar +12 bin TL, 3.’ye elektrikli scooter + 9 bin TL ve daha pek çok ödül, dereceye giren öğrencilere takdim edilecek.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Enişte 5 ay önce Şikayet Et
    Sizler ve kitap ne alaka?? Sizin okuma ile ne alakanız var ki. Bunlar göstermelik işler, yemeyiz
    Cevapla
  • VEFA 5 ay önce Şikayet Et
    Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim mealinin bir kısmı dahil edilebilirdi.
    Cevapla
  • atilla 5 ay önce Şikayet Et
    sonrada hep birlikte ip atlasınlar sonra ellere bilom bilom türküsünü söylesinler.ne günlere kaldık ya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!