Bilim nereye gidiyor?

Bilimin nereye gittiğine dair fikir veren Modern Bilimin Yeni Metafizik Temelleri kitabı Küre Yayınları'ndan çıktı.

Bilim nereye gidiyor?
Bilim nereye gidiyor?
GİRİŞ 24.11.2023 17:30 GÜNCELLEME 24.11.2023 17:30

Ölçülebilen nihai, nesnel bir gerçeklik mevcut mudur? Bu gerçekliğin varlığını test etmenin en iyi yolu tekrarlanabilir, niceliksel ölçümlere dayalı bir test midir? Gözlemcinin doğasının ve inancının gözlemlenen şeyle bir ilgisi var mıdır?

Nedenselliğin gerçeklik anlayışımızdaki rolünü kapsamlı şekilde inceleyen bu kitap, Noetik Bilimler Enstitüsü’nün Nedensellik Projesi’nin bir ürünüdür: gerçekliği neyin oluşturduğuna ve olayların nasıl gerçekleştiğine dair bir araştırma. Mevcut bilimsel paradigmada yer alan temel varsayımların, çağdaş bilimin keşfetmekte özgür olduğu şeylere, en azından, sınırlar koyup koymadığını sorgulayan derleme, bilimin farklı bir metafizik temel üzerine oturtulmasına yönelik girişimleri tartışmaya açıyor.

Bilimin kendi evriminde önemli bir adım atmasının –şimdiye kadar gelişimine rehberlik eden varsayımları bilinçli bir şekilde incelemesinin– zamanının geldiğini öne süren Modern Bilimin Yeni Metafizik Temelleri, bilimin nereye doğru gittiğine dair bir fikir vermek üzere bu diyaloğun kapısını aralıyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak