Çocuklar için 4 kitap

Hayy Kitap'tan "Kelimelerin Hayalcisi" ve "Sanoc", Beyan Çocuk'tan ise "Güzel İnsanlardan Güzel Masallar" ve "Masala Düşen Kız" kitapları okuyucuyla buluştu.

Çocuklar için 4 kitap
Çocuklar için 4 kitap
GİRİŞ 09.12.2023 20:31 GÜNCELLEME 09.12.2023 20:31

Hayy Kitap'tan "Kelimelerin Hayalcisi" ve "Sanoc", Beyan Çocuk'tan ise "Güzel İnsanlardan Güzel Masallar" ve "Masala Düşen Kız" kitapları okuyucuyla buluştu. 

KELİMELERİN HAYALCİSİ 

Hayati Sır'ın kaleme aldığı kitap, Hayy Kitap yayınları arasından raflardaki yerini aldı. Kitabın arka kapak yazısı şöyle: 

Hayati Sır kalemini eline aldı. Defterini açtı. Ve o ilk kelimeyi yazdı. ‘Masumiyet’. “Her çocuk masumdur.” diye yazdı sonra da. Ve diğer kelimeler... Hayati Sır’ın yazdıklarını okumaya başladılar. Yazdığı kelimeler. Defterinde canlanıyor ve bir kuş gibi. Gökyüzüne uçuyorlardı. Çocuklar kendilerini. Birbirlerini. Gökyüzüne bakarak okuyorlardı.
 
“Ey çocuk kelimeler. Size yıllar öncesinden söz verdim. Sizi kötü anlamlardan koruyacağım. Gece ne kadar kararırsa kararsın. Hep sabah duygusuyla yazacağım. Yazarken sizi. Kelimeleri hiç incitmeyeceğim. Ve sizinle birlikte yazdıklarımızı her kim okuyorsa kitaplaşınca. Korkusuzca. Ümit içinde. Birbirlerine gülümseyerek... Hayata sıkıca tutunacaklar. Neşe içinde mutlu bir hayatları olacak hepsinin.”
 
Yeryüzünün bütün güzel kelimelerini yazalım defterimize. Kuş, balık, bulut, ceylan, yıldız... Ne varsa canlansınlar. Bütün karanlıklar ışık içinde kalsın. Ve bir daha karanlık hiç olmasın. Hayati Sır ve çocuk kelimeler hep birlikte mutlu bir hayat sürsünler. Ve defter sizde artık. Gökyüzü denizlerinde. Yazarak canlandırın bütün kelimeleri. Sizin hikâyeniz başlasın.
 
Kelimelerin hayalcisi siz olun.

SANOC 

Mehmet Teber'in kaleme aldığı "Sanoc - Sanal Oyun Canavarına Karşı Savaşmak İster Misin?" de Hayy Kitap yayınlarından. Kitabın arka kapak yazısı şöyle: 

“Neden çocuklar için böyle korkunç şeyler yaparlar ki? Sanki çocukları korkutunca ne olacak? Birisi çocukları korkutmaktan mutlu oluyor bence. Babam öyle demişti. İnternette bazı kişiler varmış, çocukların mutsuz olması onların hoşuna gidiyormuş. Bu yüzden hep korku ve savaş oyunları yapıyorlarmış. Çocukların içi, ruhu bembeyazmış. Çok masumlarmış. Bu kişiler çocukların içini de siyah renge boyamak istiyormuş.
 
Bunlar hep o tablet oyunları yüzünden! Evet, hiç durmadan sanal oyun oynamamı söyleyen o korkunç canavar yüzünden!”
 
Temel uzmanlık alanı çocuk psikolojisi, çocuk eğitimi ve oyun terapisi olan Klinik Psikolog Mehmet Teber’in kaleme aldığı bu kitap; çocuklarımızın, ailesi ve arkadaşlarıyla çocukça vakit geçirmelerinin tadına vardıracak ve sanal oyun bağımlılıklarının önüne geçilmesi adına büyük katkılar sağlayacaktır.

GÜZEL İNSANLARDAN GÜZEL MASALLAR 

"Güzel İnsanlardan Güzel Masallar" kitabını İsmail Çolak derledi. Kitap, Beyan Çocuk Yayınları'ndan çıktı. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Zaman zaman içinde, kalbur saman içinde, devler top oynarken eski hamam içinde... Bir hayladık hoyladık, cümle alemi topladık. Allah'ın kışı, tandırın başı olur da kim gelmez?

MASALA DÜŞEN KIZ 

"Masala Düşen Kız"ı, Muhsin Kızılkaya kaleme aldı. Kitap, Beyan Çocuk Yayınları'ndan yayımlandı.

''Ben ne kendi adımı, ne de babamın adını biliyorum. Benim adımı sadece Muhsin Kızılkaya biliyor. Bak yeni çıkan, 'Masala Düşen Kız' kitabını imzalamaya başlamış. Hadi ona gidelim, babamın nerede olduğunu mutlaka o biliyor. Çünkü bütün hikaye onun başının altından çıktı.''


KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları