Raşit Küçük Hocamızın "Sevgi Medeniyeti" kitabı yeniden yayımlandı

Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamızın "Sevgi Medeniyeti - Allah'da Kul Kulda Allah Sevgisi" kitabı Hayat Yayınları'ndan yeniden okuyucuyla buluştu.

Raşit Küçük Hocamızın "Sevgi Medeniyeti" kitabı yeniden yayımlandı
Raşit Küçük Hocamızın "Sevgi Medeniyeti" kitabı yeniden yayımlandı
GİRİŞ 10.12.2023 17:03 GÜNCELLEME 10.12.2023 17:03

Uzun yıllardır sayısız öğrenci yetiştiren Hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük, vefatının sene-i devriyesinde öğrencileri ve sevenleri tarafından anılıyor. Hayat Yayınları tarafından, Raşit Küçük Külliyatı da yayınlanmaya başlıyor.

Bu kapsamda, Küçük'ün kaleme aldığı "Sevgi Medeniyeti - Allah'da Kul Kulda Allah Sevgisi" kitabı yeniden basıldı. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Geniş bir alanı kapsayan sevgi konusunda, özellikle “Allah Sevgisi”ni seçmiş olmamızın sebebi, yapılacak bir sıralamada ilk yeri almasından kaynaklanmıştır. 
Allah sevgisi kavranılmadan, diğer sevgilerin kavranılamayacağı, pratikte de fayda temin edilemeyeceği gerçeği, bu araştırmayı tek konulu bir seviyeye yönlendirmiştir. 
Bu çalışmanın gayesi; Kur’an ve Sünnet’i esas alarak, sevgi kavramı ve özellikle Allah sevgisi konusunda bir temel oluşturmak, genel bir çerçeve çizmektir. 
Bu yapılırken, Kur’an-ı Kerim’in yanında en sahih hadislerin seçilmesine özel bir gayret gösterilmiştir.

Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız anılıyor: Öğrencileri Külliyat hazırladıProf. Dr. Raşit Küçük Hocamız anılıyor: Öğrencileri Külliyat hazırladı

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı