Tüm yönleriyle Karakoç

Mütefekkir Şair Sezai Karakoç kitabı Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları etiketiyle raftaki yerini aldı. Eser, Diriliş Şairi’ni farklı yönleriyle, kapsayıcı bir biçimde inceleyip, anlamaya imkân sunuyor.

Tüm yönleriyle Karakoç
Tüm yönleriyle Karakoç
GİRİŞ 17.12.2023 09:41 GÜNCELLEME 17.12.2023 09:41

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Mütefekkir Şair Sezai Karakoç Kitabı’nı okurla buluşturdu. Beş bölümden oluşan kitap, Karakoç’u bir mütefekkir ve şair olarak farklı yönleriyle anlamamıza imkan tanıyor. Karakoç üzerine akademik alanda çalışmış veya Karakoç’u doğrudan tanıyan alanında uzman 49 ismin yazılarını bir araya getiren eser Asım Öz ve Aykut Ertuğrul’un editörlüğünde yayına hazır hâle getirilmiş.

ŞAİRİ ANLAMAK İÇİN BİR KILAVUZ

Bu kitabın aslında geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Sezai Karakoç sempozyumunun kitaplaşmış hâli olduğunu hatırlatalım. 16 Kasım 2021 günü vefat eden Sezai Karakoç, hem bu sene hem de geçtiğimiz sene ölüm yıl dönümünde önemli organizasyonlarla anılmıştı. Onlardan biri de Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen, bahsettiğimiz bu sempozyum olmuştu. Kitabı oluşturan yazılar da orada sunulan tebliğler. Bu çalışmayla Sezai Karakoç’un hayatı, edebiyattaki yeri, düşünce alanında tuttuğu yer ayrıntılı olarak incelenmiş oluyor. Her bir başlık, şairin hayatına yakın bir mercekle bakmamızı, etki alanını masaya yeniden yatırmamızı sağlıyor. Bu anlamda birbirinden değerli araştırmacı, yazar ve akademisyenin yazılarını bir araya getiren kitap tam anlamıyla Sezai Karakoç anlamak için bir kılavuz vazifesi görmeye aday.

FARKLI ALANLARDA ÜRETİM

Kitap şairin yaşam ve üretim alanları üzerinden bölümlendirilmiş. Birinci bölüm Hayat, Hatırat ve Matbuat, ikinci bölüm Düşünce, Siyaset ve İslamcılık, üçüncü bölüm Şiir Sağanakları ve Edebiyat Üzerine, dördüncü bölüm Sanat Meseleleri, beşinci bölüm Mütefekkir Şairin Dünyası ve Ötesi başlığını taşıyor.

Kurtuluş Kayalı “Türkiye’nin Sayılı Sıra Dışı Enetelektüellerinden Biri: Sezai Karakoç”, Ahmet Murat Özel “Diriliş, Tecdit ve Gelecek”, Turgay Anar “Şiirde Akan Resim: Sezai Karakoç Şiirinde Görsel Sanatlar, Alev Erkilet “İslamcı Bir Düşünür ve Eylem Adamı Olarak Sezai Karakoç” başlıklarını taşıyan yazılarıyla kitapta yer alan isimlerden.

Kitap, Türkiye tarihinin önemli mütefekkirlerinden olan bu anlamda çok değerli eserleri miras bırakan, bunun yanında şiirleriyle edebiyat dünyasında sarsılmaz bir yere sahip olan Karakoç’u daha derin ve farklı biçimlerde tanımamızı sağlıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı