Kazım Albayrak'ın yazdığı, okunası el kitabı: İslami Hareketin Temelleri

Kazım Albayrak'ın kaleme aldığı İslami Hareketin Temelleri ve Gölge'den Akıncı Güç'e üst başlığını taşıyan kitap, önemli kaynak özelliği taşıyor.

Kazım Albayrak'ın yazdığı, okunası el kitabı: İslami Hareketin Temelleri
Kazım Albayrak'ın yazdığı, okunası el kitabı: İslami Hareketin Temelleri
GİRİŞ 11.01.2024 19:00 GÜNCELLEME 11.01.2024 19:00

Geçmişten günümüze İslami kesimin hareketlerini mercek altına alan bu çalışmada pek çok sorunun cevabını bulmakla beraber; yeni bakış açıları da kazanacaksınız.

Yazar Kâzım Albayrak’ın kaleminden Gölge’den Akıncı Güç’e İslami Hareketin Temelleri. Eser Kökler Kitapevi’nden çıktı. Kitap raflarındaki yerini alan bu eseri yakından tanıyalım...

İslamcı Hareketin aksiyona geçtiği, diğer ideolojik kesimlere alternatif bir güç olmaya dair önemli adımlar attığı 1975-1980 dönemini ayrıntılı bir biçimde muhasebe etmek, daha sonrasını tutarlı değerlendirebilmek için önemlidir. Zira nereden gelindiğine dair tutarlı bir muhteva ve muhasebe olmazsa, nereye gidileceğinin de istikameti belirlenemez.

Türkiye'de Akıncı Hareketi

12 Eylül 1980 öncesi ortam için söylenen, "Sağ-sol kavgası içinde gençlik harcandı." ifadeleri, Akıncı Gençlik için doğru değildir.

Bilakis bu siyasî hareketlilik içinde, öncelikle Salih Mirzabeyoğlu'nun temellendirdiği, kavramsallaştırdığı ve aksiyon tavrına büründürdüğü Akıncı Hareket doğmuştur.

Cumhuriyet döneminde Necip Fazıl'ın Büyük Doğu mücadelesiyle başlayan İslamcı Hareket, gençlik planında aksiyon ruhuyla 1975 yılında önce Gölge, sonra da Akıncı Güç Dergileri ile sağlıklı bir yapıya yönelmiştir

Titizlikle hazırlanan kitap

1975-1980 döneminin canlı tanığı tarafından ve akademik disiplinle kaleme alınan bu çalışmanın dört bölümünde, Gölge ve Akıncı Güç dergileri ve hareketi ayrıntılı bir şekilde inceleniyor, hem belgeler hem de dönemin canlı tanıklıklarına başvuruluyor.

Son bölümünde ise Gölge ve Akıncı Güçün devamı niteliğinde İbda fikriyatı ve Salih Mirzabeyoğlu ana hatlarıyla tanıtılıyor.

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti